Ungarns GP: Kørernes dækvalg

Mens mange af de unge kørere ligger og køre rundt over på Silverstone, så har de normale Grand Prix-kørere valgt deres dæk til de dæk de vil bruge til løbet i Ungarn om fjorten dage.

Ungarns GP 2015 . Copyright Getty Images for Shell

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 12/7 2016 klokken 13:07

Lige nu testes der på livet løs på Silverstone, hvor flere teams har sat deres unge testkørere i bilerne. Så kunne man måske godt tro, at de mere etablerede kørere kunne holde fri, men det kan de ikke helt. De er nemlig allerede i gang med at forberede sig til næste løb, som bliver kørt i Ungarn om små fjorten dage. Kørernes første opgave op til Ungarns Grand Prix har været, at vælge de dæk som de vil benytte og den liste har Pirelli netop offentliggjort.

Andet sving
Copyright Williams F1 Team


Denne gang kan holdene vælge mellem medium, soft og super soft dækkene og her er det klart Super soft der er den mest populære compound. De fleste kørere har nemlig mellem syv og otte sæt super soft dæk med, der er kun lige Ferrari der topper den med hele ni sæt. Det betyder så at Ferrari har færre sæt soft dæk med. I den anden ende af skalaen har de fleste hold valgt at tage et sæt medium dæk med, lige med undtagelse af de to Force India-kørere og Esteban Gutierrez, de har nemlig to sæt medium med.

Pirelli dæk
Copyright Pirelli


Og nu når vi er ved mexicaneren og hans amerikanske Haas-team, så er det også det eneste team der har valgt at have deres kørere på to forskellige strategier. Romain Grosjean har nemlig kun et sæt medium dæk og fire sæt soft dæk med, mens Gutierrez har to sæt medium og tre sæt soft dæk med. Det kunne måske være et signal om at mexicaneren skal ud og køre lange stints, men man ved aldrig hvad det nye team i klassen har tænkt sig. Her kan I se hele listen med kørernes dækvalg.

Kørernes dækvalg til Ungarns GP
Copyright Pirelli


Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull tester og vil blokere Halo Rosberg må vente »