2017 bilerne kan være nemmere at køre

Der kommer en del ændringer på bilerne i næste sæson, ændringer som kan gøre dem nemmere at køre, mener Max Verstappen.

Max Verstappen. . Copyright Red Bull Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 8/11 2016 klokken 12:11

2017 bliver en sæson, hvor vi alle sammen skal til at vende os til nogle ændringer. Bilerne bliver ændret, ved blandt andet at få nogle bredere dæk, samt nogle andre ting. Alt dette er gjort, for at gøre bilerne mere vanskelige at køre for kørerne, men det er ikke sikkert det bliver tilfældet. En af feltets kørere har i hvert fald en ide om, at bilerne kan blive nemmere at have med at gøre, efter at det nye reglement træder i kraft.

Pirelli 2017 dæk
Copyright Allan Haslund


Den kører som mener det er Max Verstappen og han har disse tanker, fordi bredere dæk betyder mere greb i vejen.

"Man kan sige det meget direkte, fordi bredere dæk betyder mere greb i vejen, hvilket betyder at bilerne bliver nemmere at køre. De nuværende biler når tit en grænse for, hvor meget man kan presse dem. Det gør at man kan være tæt på at miste den i nogle af højhastigheds-svingene. Sådan bliver det dog ikke i næste sæson, fordi så kan man bare give den gas og køre flat out," lyder det fra Max Verstappen.

Ferrari med 2017 dæk på
Copyright Ferrari Media


Udover disse kommentarer omkring den tekniske del af det nye reglement, så kommer den unge hollænder også med hans personlige syn på det. Max Verstappen mener nemlig bilerne ser federe ud og de kommer på den måde til at tiltrække sporten mere opmærksomhed, fordi bilerne kommer til at blive som motorsports-fans vil se. Så må vi så se om hollænderen har ret i, at alle vi fans synes bilerne er som vi gerne vil have dem.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Manor bekymrer sig ikke Hvem hyrer Force India? »