Alonso: Jeg slår andre ihjel

…altså ikke bogstaveligt. Men den spanske Formel 1-kører Fernando Alonso mener, at han er nødt til at ødelægge de stærke sider hos andre for selv at have en chance. Åbenbart både på og uden for banen.

Østrigs Grand Prix 2021 . Copyright Alpine F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 19/8 2022 klokken 10:08

Det kan godt være, at Fernando Alonso er Formel 1-feltets ældste kører på 41 år, men han bider stadig fra sig uden at miste gebisset.

I et interview med motorsport.com, der blev lavet før spanierens skifte til Aston Martin blev offentliggjort, fortæller Alonso, at han har stor glæde ved at udnytte sin erfaring og sine styrke for at udstille andres svagheder:

”Ja, jeg er den type. Jeg gør, hvad der passer mig, og jeg bliver nødt til at slå de stærke sider ihjel hos andre.”

Alonso fortæller f.eks. om, hvordan han før Frankrigs F1-grandprix sørgede for at forberede banen på det sted, hvor han senere ville overhalede både Lando Norris og George Russell:

Alonso vidste at for at kunne overhale i sving 1 og 2, blev han nødt til at køre området ”rent” og lægge et gummilag før løbet, så han havde bedre vejgreb og kunne overhale. De andre kørere ville undgå disse steder på banen, fordi de regnede med, at de ville have for lidt vejgreb.

Frankrigs Grand Prix 2022. Starten hvor Charles Leclerc fører fra pole positionFrankrigs Grand Prix 2022. Starten hvor Charles Leclerc fører fra pole position
Copyright Red Bull Contentpool


Og det er netop de små ting, som Alonso glæder sig over at kunne gøre – især takket være hans erfaring:

”Jeg er helt sikker på, at min erfaring hjælper mig på mange områder. Starten, at være sig bevidst om forskellige ting, at kontrollere dæksliddet, pitstops, måden du behandler mekanikerne på.”

På trods af at have været i Formel 1 i mange år nu, mener den dobbelte f1-verdensmester fra Spanien ikke, at han er ved at blive for gammel:

“Hvad angår ulemper, så er det svært at udtale sig om, fordi jeg ikke føler, at jeg mangler noget i forhold til, da jeg var yngre.”

“Måske følte jeg mig mentalt træt i 2018 på grund af alle de marketingarrangementer og rejser, og jeg havde brug for to års pause.”

“Nu føler jeg mig ok. Så jeg ved ikke, om det kun var de to år, der hjalp mig, eller om det bare er en anden tilgang, som jeg har nu.”

En glad Fernando Alonso på tredjepladsen i Qatars GP 2021En glad Fernando Alonso på tredjepladsen i Qatars GP 2021
Copyright Alpine F1


Alonsos måde at køre race på afspejles åbenbart også uden for banen:

Med sit overraskende skifte til Aston Martin udstillede han svaghederne hos Alpine og tog sagen i egen hånd.

Tiden vil vise, om det var den beslutning, der slår Alonsos F1-karriere endegyldigt ihjel.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Har F1 solgt sin sjæl? Ingen røg og alkohol i Belgien! »