Braindrain fortsætter hos Red Bull

Red Bull fortsætter med at miste vigtige medarbejdere i denne sæson: Nu har Red Bulls strategichef Will Courtenay også valgt at forlade det østrigske team efter 20 år til fordel for McLaren.

Red Bulls teamchef, Christian Horner. Saudi Arabiens GP 2024 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 26/9 2024 klokken 11:09

Red Bull har i øjeblikket svært ved at holde på sine medarbejder.

Inden for relativt få måneder har Red Bull mistet sportsdirektør Jonathan Wheatley, der skifter til Audi, og Adrian Newey, der som bekendt er skiftet til Aston Martin.

Red Bull tekniske chef, Adrian Newey, til Aston Martin. Annonceret september 2024Red Bull tekniske chef, Adrian Newey, til Aston Martin. Annonceret september 2024
Copyright Aston Martin Aramco F1 Team


Nu forlader Red Bulls strategichef Will Courtenay også det østrigske team og skifter til McLaren, hvor han kommer til at arbejde sammen med en anden tidligere Red Bull-medarbejder, nemlig Rob Marshall, der er ledende ingeniør hos McLaren.

Der er altså tale om et usædvanligt højt antal tekniske medarbejdere, der inden for de seneste måneder har valgt at forlade Red Bull, og man kunne måske så tro, at Red Bull selv havde hentet nye medarbejdere fra andre teams.

Jonathan Wheatley (tv) og Christian Horner (th)Jonathan Wheatley (tv) og Christian Horner (th)
Copyright Red Bull Contentpool / Getty Images


Men nej:

Efter Wheatleys farvel blev Verstappens løbsingeniør Gianpiero Lambiase forfremmet, så han ikke forlod Red Bull og accepterede et tilbud fra Ferrari.

Verstappens løbsingeniør Gianpiero LambiaseVerstappens løbsingeniør Gianpiero Lambiase
Copyright Red Bull Contentpool / Getty Images


Men det at holde på sine egne medarbejdere er ikke det samme som at hente sine konkurrenters kompetente medarbejdere, for når man henter medarbejder fra andre teams, ”forstyrrer” man samtidigt deres daglige arbejdsrutine, hvilket også er et spil, som flere teams formår at spille.

Der kan kun spekuleres i, hvorfor Red Bul på det seneste har mistet så mange medarbejdere.

En teori går på Christians Horners ledelsesstil og hans adfærd over for kvinder i teamet, som på trods af to interne undersøgelser frikendte Horner for upassende adfærd – men der var vel at mærke tale om advokater, der var udpeget af Red Bull.

Abu Dhabis Grand Prix 2021. Max Verstappen vinder løbet og VM. Hér med Jos VerstappenAbu Dhabis Grand Prix 2021. Max Verstappen vinder løbet og VM. Hér med Jos Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


Desuden har i længere tid været gnidninger og magtkampe internt i Red Bull mellem de østrigske og thailandske ejere, hvor de thailandske ejere satte sig igennem og styrkede Hornes position i teamet.

På det seneste har der også været konflikter mellem Jos Verstappen og Christian Horner, hvilket igen har ført til spekulationer om, at Max Verstappen også kan være på vej væk fra teamet og måske være at finde i en Mercedes eller Aston Martin fra 2026.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk's Power Rating: Singapores GP Max Verstappen med klart budskab til Red Bull »