Symonds Haas-tilgang skidt for F1

Haas F1 Team fik en glimrende debut i weekendens australske Grand Prix, men Pat Symonds fra Williams tvivler på at deres tilgang er god for Formel 1.

Romain Grosjean . Copyright Haas F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 23/3 2016 klokken 15:03

Det gav anledning til meget stor jubel hos amerikanske Haas F1, da franske Romain Grosjean krydsede målstegen og sluttede som nummer seks i det australske Grand Prix 2016. Det har nemlig længe været teamets erklærede mål, at få point i deres debut løb og det var en forløsning for teamet, da det endelig var lykkedes.

Romain Grosjean
Copyright Haas F1


Det er dog ikke alle som er begejstret for Haas og den måde de gør tingene på, hvor de køber alle de dele de må fra andre konstruktører. En af dem som ikke begejstret for det er Pat Symonds fra Williams, som mener at det amerikanske teams tilgang til opbygningen ikke er den rette tilgang for Formel 1 som helhed.

"Jeg syntes begrebet konstruktør bliver ignoreret, ja faktisk totalt ignoreret i denne sag. Det Haas har gjort er godt for dem, men jeg ved ikke om det er godt for Formel 1. Det de har gjort er 100% lovligt, men er det det spor som Formel 1 vil ud af? det tror jeg ikke," lyder det fra Symonds.

Old school billede af Pat Symonds sammen med Flavio Briatore
Copyright Ikke sat!


Som reglerne er nu skal et team selv designe og udvikle chassiset til bilen, men resten af delene må man gerne købe fra andre konstruktører. Hos Haas har man valgt at indgå i et stort samarbejde med Ferrari, så bilen er fyld med Ferrari og det er kun chassiset som er lavet af Haas selv.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Horner: Vi kan hente Ferrari Mexico er et populært løb »