• Forside

Opvarmning til løbet

Vi begynder at varme op til sæsonens sidste løb, Brasiliens Grand Prix der køres på 'Autodromo Carlos Pace', som banen i Sao Paolo i Brasilien hedder. Oprindeligt blev den bygget mellem to søer og har derfor også fået navnet Interlagos. Læs om den nuværende situation, vejrudsigten og andre rygter som vi opsnapper. Opvarmningen opdateres løbende.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 22/10 2006 klokken 14:10

Om man kan lide ham eller ej så kommer dagen til at stå i Michael Schumachers navn. Hans sidste start, hans sidste overhaling, hans sidste løb, osv.

Michael Schumacher havde en dårlig kvalifikationen. Han var en af de hurtigste men et problem med trykket i forbindelse med brændstoftilførslen betød, at han kun genemførte en omgang og det endda på listesko. Han satte ikke nogen tid, og så vidt vi ved starter han fra position nummer ti. Skulle Ferrari dog i løbet af natten have skiftet motor må han yderligere ti pladser tilbage på gridden.

I stedet lykkedes det for hans holdkammerat, Felipe Massa, at sikre sig pole foran sit hjemmepublikum. Ikke underligt at Massa er yderst tilfreds.


Felipe Massa og Michael Schumacher efter kvalifikationen i Brasilien 2006

Når vi får den endelig startopstilling fra FIA, bringer vi den her. Det plejer at være cirka en time før løbet starter.

I kampen om verdensmesterskabet er der tre kampe der er interessante.

Den første er kampen om piloternes titel. Efter Michael Schumachers dårlige kvalifikation og Fernando Alonsos placering som nummer 4 er det svært at se hvordan det skulle lykkedes for Michael Schumacher at vinde titlen. Han skal vinde løbet og Fernando Alonso skal samtidigt udgå eller i det mindste ikke score point. Det ligner en umulig opgave.

Den anden er kampen om konstruktørernes verdensmesterskab, hvor Renault er ni point foran Ferrari. Ikke engang en 1-2 sejr til Ferrari er ikke nok til at sikre denne titel og det er tvivlsomt om det vil lykkedes for Ferrari. Sikkert er at holdet og Michael Schumacher vil gøre hvad de kan for at det lykkedes imod alle odds.

Den tredje kamp er den om femtepladsen imellem Toyota og BMW Sauber. Toyota har 35 point hvorimod BMW Sauber er foran med et enkelt og har 36 point. Toyota har kvalificeret sig på pladserne tre og fire hvorimod BMW Sauber piloterne ligger nede som ni og tolv. Det ser ikke godt ud for BMW Sauber.


Jarno Trulli i Brasilien under kvalifikationen i 2006

Vejrudsigten for løbet siger tørt vejr med solskin og temperaturer på omkring 23 grader, hvilket er varmere end fredag og lørdag hvor der kun var cirka 20 grader varmt. Det ventes, at det varmere vejr er en fordel for Bridgestone, idet Michelin har problemer med at dækkene granullerer ved lavere temperaturer.


Kimi Räikkönen her under kvalifikationen i Brasilien 2006 starter på første række

Tiago Monteiro har fået en bøde på 2000 Dollars for at overskride den hvide linje da han kørte ud af pitten.



Optakt
Vil du vide mere om Interlagos så tag et kig på vores omfattende optakt, der går i dybden med den aktuelle situation, teknik, banen og dens historie.

TV-tider:
Da Brasilien ligger i en anden tidzone, kommer de forskellige sessioner på andre tider end normalt. Det er derfor en god ide at tjekke TV tiderne i vores sædvanlige oversigt.

SMS
Har du ikke mulighed for at se kvalifikationen eller løbet, kan du få tilsendt resultatet via vores SMS -service. Vi er de eneste i Danmark der tilbyder SMS med løbsresultatet. Tjek derfor hvordan du tilmelder dig.


Michael Schumachers hjelm der til Brasiliens Grand Prix er udstyret med syv stjerner og desuden er alle hans karrieres sejre skrevet derpå, Brasilien 2006