• Forside

Alonso presser Renault

Verdensmesterskabet er i hus, og nu ser Fernando Alonso fremad mod sin nye arbejdssituation hos McLaren. Derfor presser spanieren nu på for at komme ud af sin nuværende kontrakt med Renault, der oprindeligt løber til og med 31. december i år.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/10 2006 klokken 12:10

Når McLaren sparker sine vintertest i gang i næste måned bliver det uden teamets nye mand, den nybagte verdensmester Fernando Alonso – i hvert fald hvis han skal overholde sin kontrakt med sin nuværende arbejdsgiver, Renault.

”På mandag vil vi under alle omstændigheder forsøge,” udtalte Alonso i sidste uge i Brasilien, med henvisning til at blive fritstillet tidligere end kontrakten lægger op til. ”Vi vil se, om jeg i det mindste kan teste bare en dag inden udgangen af dette år.”

Alonso vil gerne prøve en af de gamle McLaren 2006 modeller i år. Her er det Pedro De La Rosa i Brasilien 2006.

Alonso understreger samtidig, at det ikke er verdens undergang, hvis det ikke skulle lykkes for ham at prøvesidde sædet i en McLaren i år.

”Det betyder da noget, og med lidt hjælp lykkes det måske. Men hvis ingenting sker, inden 2007 modellerne kommer på banen, så er det ikke det store drama.”

Vanen tro reagerer nuværende McLaren pilot Kimi Räikkönen afslappet på situationen. For ham betyder det ingenting, hvis han først kan teste for Ferrari til næste år.

”Filipe (Massa, red.) vil køre i vinter,” siger finnen med vanlig ro. ”Og januar vil være rigelig tid for mig til at blive klar.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.