• Forside

Boss:McLaren skal vinde i 2007

I weekenden blev der afholdt Stars & Cars show i Stuttgart, der markerer afslutningen på sæsonen for McLaren-Mercedes. En sæson der har været præget af skuffelser, tekniske problemer og Juan Pablo Montoyas afgang.

Af: (@bmf1.dk) d. 5/11 2006 klokken 10:11

"Det er ganske simpelt. Mercedes skal være i front", udtaler Daimler-Chryslers CEO Dieter Zetsche i forbindelse med det traditionelle arrangement, som markerer afslutningen på sæsonen. Daimler-Chrysler er Mercedes´ moderselskab.

MClaren-Mercedes sluttede mesterskabet på 3.pladsen i konstruktørmesterskabet, og hvor dette måske er tilfredsstillende for mange af de andre teams, er det ganske enkelt ikke godt nok, ifølge Zetsche: "Jeg vil være tilfreds, hvis vi rykker to pladser op i 2007", siger han, og indikerer dermed, at kun en kontruktørtitel er godt nok.

Kimi Räikkönen på Silverstone 2006

2006 har bestemt ikke været McLaren-Mercedes´ år. Bilerne har været hurtige, men ikke pålidelige nok, til at hive sejre hjem. ikke en eneste blev det til i år, og det er første gang siden 1996 at det er sket for det Woking-baserede team.

Så forventningerne er enorme når 2007 sættes i gang. Den forsvarende dobbelte verdensmester flytter til McLaren-Mercedes, Kimi Raikkonen smutter til Ferrari og alt tyder på at det bliver den unge Lewis Hamilton, som skal sidde i den anden sølvpil, ved siden af Alonso.

50.000 tilskuere var dukket op til showet, hvor man kunne få et sidste glimt af Kimi Raikkonen i den sølvfarvede bil. Finnen kører for Ferrari næste år, side om side med Felipe Massa, og sagde: "Jeg er lidt ked af det. Jeg har haft fem gode år i teamet".

En anden finne var også til stede, nemlig den tidligere dobbelte verdensmester Mika Hakkinen, som kunne afsløre, at der sagtens kunne være noget om snakken. Det rygtes nemlig, at den flyvende finne fortsætter i DTM-serien. Men udtalte også: "Vi arbejder stadig på sagen".