• Forside

Timo Glock skal teste for Sauber BMW

Den tidligere Jordan kører Timo Glock, skal teste for BMW Sauber teamet senere i denne måned. Tyskeren som har været væk fra Formel 1 de to seneste sæsoner, skal teste for det tyske team d. 28. november og d. 8. december.

Af: (@bmf1.dk) d. 8/11 2006 klokken 14:11

BMW Motorsport meddelte sent i går, at tyskeren Timo Glock skal teste for Sauber BMW teamet under de kommende to testkørsler som begge kommer til at foregå i Spanien. Første gang bliver d. 30. november på Circuit de Catalunya. Anden gang bliver på Jerez banen en uge senere.

”Testen har været planlagt et stykke tid, men den blev udskudt på grund af de skader som Timo pådrog sig under GP2 løbet på Monza. Vi har holdt et vågent øje på Timo Glock siden hans succesfulde dage i Formel BMW, og vi vil gerne have et mere præcist billede af ham.

Takket været hans succesfulde præstationer i flere forskellige klasser, har Timo været et oplagt valg med henblik på de kommende testkørsler.” udtaler BMW Motorsports direktør Mario Theisesn.

Timo Glock debuterede i Formel 1 i 2004, hvor tyskeren skrev kontrakt med Eddie Jordan som officiel tredje kører i det irske team. Midt på 2004 sæsonen fik italieneren Giogio Pantano dog problemer med at stille de fornødne garantier, som skulle sikre italienerens sæde i Jordan teamet i den resterende del af sæsonen.

Det blev den chance Timo Glock havde drømt om, og han afløste den uheldige italiener i det canadiske Grand Prix. Glock sluttede sin debut på en respektabel 11. plads, som dog senere blev konverteret til en fornem 7. plads, da hele fire kørere blev diskvalificeret efter løbet.

Timo Glock kørte yderligere 3 løb for Jordan i 2004; Kina, Japan og Brasilien, dog uden at skabe de store overskrifter. Det lykkedes da heller ikke for tyskeren at fastholde sit sæde i Formel 1 i 2005. Det blev i stedet til en sæson i den amerikanske Champ Car serie, hvor Glock kørte for Rocketsport Racing.

I 2006 vendte Timo Glock imidlertid tilbage til Europa for at køre i GP2 mesterskabet for BCN Competicion.

BMW Motorsport har offentliggjort følgende datoer:

28 til 30. november, Barcelona

Dag 1: Robert Kubica, Nick Heidfeld
Dag 2: Robert Kubica, Nick Heidfeld
Dag 3: Robert Kubica, Timo Glock

6 til 8 december, Jerez

Dag 1: Robert Kubica, Sebastian Vettel
Dag 2: Robert Kubica, Nick Heidfeld
Dag 3: Nick Heidfeld, Timo Glock

13 til 15 december, Jerez

Dag 1: Nick Heidfeld, Sebastian Vettel
Dag 2: Nick Heidfeld, Robert Kubica
Dag 3: Robert Kubica, Sebastian Vettel

BMW Motorsport tager forbehold for evt. ændringer

RELATEREDE NYHEDER