• Forside

Williams lytter ikke til deres kørere

Man fristes til at sige: Er det noget nyt? Mange af de kørere, som har kørt for det tidligere engelske storteam har oplevet, at beslutninger om udviklingen af bil ikke kommer fra kørerne, men kun fra ingeniørerne. Sådan følte Mark Webber det også.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 8/11 2006 klokken 14:11

Mark Webber siger i et interview til motorsportsavisen ’Motorsport Aktuell’, at han følte at han talte for døve ører. Noget som han ikke oplevede hos Minardi (2002) og Jaguar (2003 og 2004).

”Sådan var det ikke hos Williams. Man var nødt til at lade teamet gøre dets arbejde og være tilfreds med bare at køre bilen. Min mening var ikke vigtig. Det gjorde det mere afslappende for mig, men det var også frustrerende fordi vi ikke opnåede de resultater vi forventede.

Sådan følte Mark Webber det at tale med Williams teamet

”Jeg var bare nødt til at lære, at sådan var det. Frank Williams og Patrick Head er meget succesfulde folk, så jeg kunne ikke give dem nogen grunde til at ikke at lytte til mig.”

Som sagt er Mark Webber ikke den første kører, der har følt sådan efter opholdet hos Williams. Netop det ikke at have indflydelse på noget var også grunden til, at BMW valgte at forlade Williams efter seks år og var grunden til, at de købte sig ind i Sauber teamet.