• Forside

Indien på kalenderen i 2010

I bestræbelserne på at sprede Formel 1 til alle afkroge af verden, er det nu blevet bekræftet, at Indien også vil afholde Formel 1 løb i fremtiden. Med et farvel til Imola, ser fremtiden lys ud for de nye højteknologiske baner som Shanghai, Bahrain og nu Indien.

Af: (@bmf1.dk) d. 9/11 2006 klokken 14:11

Tiden er ved at løbe fra de gamle historiske Formel 1 baner. Formel 1 supremo Bernie Ecclestone, udtaler til det finansielle tidsskrift Bloomberg, "at det er utænkeligt, at Imola kommer tilbage på løbskalenderen". Samtidig er der snak i kulisserne om, at England og Frankrig skal skiftes til at afholde Formel 1 løb. Mens de franske arrangører er glade for ideen, melder Ecclestone at "englænderne ved ikke hvad de vil".

Her er det Jenson Button, i sin B.A.R Honda 007, Tyrkiet 2005

Dette betyder blandt andet at der er brug for flere baner. Siden 1999, hvor Malaysia blev tilføjet kalenderen, er der kommet 3 nye baner til Formel 1; Bahrain, Tyrkiet og Kina. Og nu er turen kommet til Indien. Ifølge Bernie Ecclestone, er det sikkert at banen bliver bygget, men ikke som før antaget i Hyderabad-provinsen. Hvor præcist det bliver, ville han ikke ud med, men kom dog med denne kommentar: "Indien er et land der sandsynligvis vil vokse hurtigere end Kina, derfor er det vigtigt at vi har fundet det rigtige sted at bygge, og det har vi", slutter han.