• Forside

Purnell til FIA

Den tidligere Jaguar chef, Tony Purnell, er blevet udnævnt til officiel teknisk konsulent for FIA. Hans fornemmeste opgave vil være, at komme med forslag til regler, der vil gøre Formel 1 sportens teknologi mere velegnet til brug i gadebiler.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 20/12 2006 klokken 08:12

I gamle dage, var det sådan, at meget af de nye tiltag vi så i Formel 1 bilerne, også fandt vej til vores almindelige biler. Eksempler herpå, er benzinindsprøjtning som alle moderne biler i dag anvender og Traction Control, som vi også ser i de fleste moderne biler.

Men i de senere år, har de mange restriktioner omkring Formel 1, betydet at det meste teknologi der er brugt i Formel 1, ikke vil have nogen anvendelighed i almindelige biler.

Det har FIA erkendt som et problem, hvilket tilknytningen af Tony Purnell også skulle være et bevis for.

”Jeg ser frem til at Tony Purnell vil arbejde sammen med FIA omkring dette vigtige projekt,” kom det fra FIA præsident Max Moesly. ”Alle der har prøvet at arbejde sammen med Tony ved, at han er yderst kompetent til jobbet.”

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.