• Forside

10 år mere til Heidfeld

Tyske Nick Heidfeld er overbevist om, at han stadig har et Formel 1 sæde de næste 10 år frem. Piloten der startede sin karriere i det uheldsvangre Prost team i 2000, har nu deltaget i 115 løb.

Af: (@bmf1.dk) d. 4/1 2007 klokken 12:01

Står det til Quick-Nick selv, ser han ingen problemer med at sikre sig et sæde i motorsportens kongeklasse det næste årti frem. Og da han allerede er 29 år, ja, så vil han altså være næsten 40 når han engang indstiller karrieren.

"Når vi taler om min alder og min erfaring, så er jeg på det perfekte sted i øjeblikket", fortalte Heidfeld på BMW Saubers officielle hjemmeside forleden, og fortsætter: "Hvis tingene går som de skal, håber jeg på yderligere 10 år, udover de år jeg allerede har lagt bag mig".

Nick Heidfeld BMW Sauber F1.06, Silverstone 2006

Den nu pensionerede 7-dobbelte verdensmester, Michael Schumacher, kørte 16 sæsoner og vi skal helt tilbage til Graham Hills dage før den er slået. Hill startede i Formel 1 i 1958 og kørte til 1975, altså 18 sæsoner. Skulle Nick kunne fortsætte karrieren, vil han tangere Hills rekord.

Nick Heidfeld BMW Sauber F1.06 laver en fantastisk start

Heidfeld er utvivlsomt en af de mest erfarne kørere i feltet, her hvor 2007 sæsonen er kun få måneder væk. Hans teamkollega Robert Kubica, der imponerede i sin debutsæson sidste år, er et forholdsvis ubeskrevet blad i sporten, og det så ud som om, at det fyrede op under Nick Heidfeld. Og Heidfeld selv siger, at han byder konkurrencen velkommen.

"Det er bedre for mig at konkurrere mod en kører med en vis hurtighed, end mod en langsom kører. Når man kører mod en langsom kører, modtager man ikke noget feedback, man udvikler sig ikke".