• Forside

Räikkönen: Jeg bliver ikke anderledes

Under Ferraris vinterophold i Dolomitterne har nyansatte Kimi Räikkönen deltaget i adskillige pressekonferencer, og har ved disse lejligheder slået flere ting fast. Bl.a. at han ikke har tænkt at ændre sin væremåde, hverken på eller udenfor banen.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/1 2007 klokken 11:01

Det mest gennemgående superlativ som medierne har hægtet på Kimi Räikkönen er ’Iceman’, og kælenavnet refererer ikke til, at finnen er født i det kolde nord.

En udadvendt charmetrold vil de færreste nok kalde Räikkönen og hans tilknappede facon har længe været det store samtaleemne: Vil han kunne tilpasse sig livet blandt de meget åbne italienere, hvor teamspirit sættes i højsædet?

Endvidere er Räikkönen ofte blevet kritiseret for manglende seriøsitet i forbindelse med sine forberedelser til løbene såvel som i forhold til livet udenfor banen. Senest har Sir Frank Williams været ude med riven og sat spørgsmålstegn ved finnens manglende lyst til at tage imod råd.

Kimi Raikkonen i et afslappet øjeblik i Dolomitterne.

Iceman eller ej. Mediernes utallige analyser og bedømmelser af Räikkönens person preller fuldstændig af på hovepersonen selv. Under sin første pressekonference i Dolomitterne i Norditalien understregede finnen, at han på ingen måde har tænkt sig at ændre på sin væremåde.

”Jeg har ikke tænkt mig at ændre min måde at gøre tingene på,” sagde Räikkönen. ”Om jeg så havde ændret på min stil, ville det jo ikke have ændret på resultaterne hos McLaren.”

”Problemerne der handlede jo ikke om hvad jeg gjorde udenfor banen eller i mit privatliv. Det handlede om, at bilen ikke var hurtig nok og ikke var tilstrækkelig holdbar under løbene.”

”Jeg går ikke så meget op i hvad folk mener og siger. Jeg er ikke Michael Schumacher og teamet forventer det heller ikke af mig. Jeg arbejder på en anden måde. Vi skal bare finde den bedste måde at arbejde sammen på, og det ser jeg ikke noget problem i,” sagde finnen.

”Indtil nu har det været dejligt, og for mit vedkommende har det været meget nemmere at arbejde sammen med dette team end med noget andet team i Formel 1,” fortsatte Räikkönen, der fik sin debut hos Sauber i 2001 før han kom til McLaren.

Kimi Raikkonen i kontrolleret free style.

”Folk siger, at det vil være vanskeligt, men indtil nu har det været det komplet modsatte. Jeg har kun positive ting at sige om det. Jeg forventer, at vi vil udvikle et godt forhold og få det sjovt.”

Og hvad med forventningspresset? Svaret var forudsigeligt.

”Jeg føler ikke noget pres. Jeg var i nøjagtigt den samme situation, da jeg kom til McLaren,” sagde han. ”Folk vil altid sammenligne dig med den forrige kører, det er helt normalt. Men jeg vil stadig gøre tingene på min egen måde.”

”Selvfølgelig er Ferrari noget ganske særligt og der er utroligt store forventninger hos teamets fans, men jeg vil gøre mit bedste.”

”Men jeg har ikke tænkt mig at ændre min måde at arbejde på,” tilføjede Kimi Räikkönen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER