• Forside

Kørere i tvivl om effekt af ny dækregel

Den nye dækregel, hvor alle kørere skal køre med to forskellige compounds i løbet af et løb, møder modstand fra flere kørere. Specielt Red Bull drengene har langet ud efter fornuften i denne regel, og hvis det går som de siger, så forstår man dem godt.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/2 2007 klokken 23:02

David Coulthard og Mark Webbers argument for, hvorfor dækreglen ikke får nogen effekt skyldes, at alle kørere vil starte på det bedste compound og slutte på den ringere compound. Som regel starte med den bløde og slutte med den hårde.

Nu lyder det fra Spykers tekniske chef Mike Gascoyne og Toyota køreren Ralf Schumacher, at de to dækspecifikationer er for ens til at gøre en forskel. Ralf Schumacher siger:

”Vi har prøvet begge specifikationer og det gav ikke den store forskel. Jeg tror ikke, at reglen kommer til at ændre meget.”

Heikki Kovalainen tester

Hvis forskellene på dækkene er for lille til at gøre en forskel, eller alle kørere vil starte ud med de samme dæktype og slutte med den samme dæktype, så forstår man godt, hvorfor Bridgestone ikke har været interesserede i at male dæksiden i en anden farve.