• Forside

Schumi tilbudt officiel test i NASCAR

Nu er den syvdobbelte verdensmester i Formel 1, Michael Schumacher, endnu engang blevet tilbudt en test i den populære, nordamerikanske ovalbaneserie NASCAR. Denne gang er der tale om en officiel invitation, vel at mærke.

Chip Ganassi Racings bil nr. 42, som Montoya skal køre i 2007. . Copyright Getty Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/2 2007 klokken 10:02

Når en berømt personlighed trækker sig tilbage fra en toppost, skorter det sjældent på interessante jobtilbud eller bestyrelsesposter.

Det samme gælder indenfor sportens verden, hvor den tidligere Formel 1-verdensmester Michael Schumacher nu officielt tilbydes et testjob i den amerikanske ovalbaneserie NASCAR.

Det er ikke første gang tilbudet dukker op, men denne gang er det en officiel invitation fra et specifikt hold. Hidtil har Schumacher dog afvist at ville bruge sit liv på at køre i rundkreds, og tyskeren har udtalt, at han slet ikke kan forstå Juan Pablo Montoya, der skiftede til NASCAR sidste år.

Vover Michael Schumacher at sætte sig bag rattet af en Dodge Charger? Her er det dog Chip Ganassi Racings bil nr. 42, som Montoya skal køre i 2007.

“Personligt ville jeg aldrig selv gøre det,” sagde Schumacher i juli sidste år. ”Hvad sker der i NASCAR? Hvad er spændende der? Jeg kan ikke se, hvad der er sjovt ved at køre på ovalbaner.”

Men nu har den tidligere Ferrarikører modtaget en åben invitation fra Ray Evernham til at deltage i en NASCAR test for at få ham til at ændre standpunkt. Amerikaneren er præsident i Evernham Motorsports i North Carolina, og fabrikken har mere end 300 ansatte. Holdet kører i Dodge biler.

Amerikaneren er overbevist om, at Schumacher vil nyde oplevelsen i en Dodge Charger, hvis blot han giver det en chance. Bilen males endda gerne rød, hvis det skulle være.

”Jeg vil sætte ham i en rød bil, en virkelig god bil, hvornår han end måtte ønske at komme herover og prøve det,” siger teamejeren til nyhedsbureauet ’Associated Press’.

“Der er sket en masse ændringer de seneste år. Disse biler er meget mere avancerede, end de var tidligere.”

”Jeg tror, at han vil opdage at de er tilstrækkelig tekniske til at gøre ham glad,” slutter Evernham.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.