Mercedes udfordret af kundeholdene

Mercedes AMG Formel 1 holdet, kæmper fortsat med en bil, der er sværd at håndterer, mens kundeholdene McLaren og Williams har forbedret sig markant over de seneste løb. Hvad betyder det for Hamiltons fremtid i Formel 1?

Toto Wolff . Copyright BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 12/7 2023 klokken 16:07

Lewis Hamilton har endnu ikke skrevet under på en kontrakt, der vil beholde ham i Formel 1 efter denne sæson. mens Mercedes AMG Formel 1 holdet, ser ud til at blive presset af deres kundehold.

Fra sæsonstarten var Aston martin, der fortsat anvender Mercedes Power, været bedre end moderholdet, men mens Aston Martin ser ud til at have mistet pusten, rykker McLaren forbi Mercedes, samtidig med at Williams hurtigt nærmer dig bagfra.

Det er helt sikkert en af grundene til, at Lewis Hamilton ikke har skrevet under endnu.

Budgetloft eller ej, så er der ingen tvivl om at Mercedes har alle muligheder for at sætte det rette hold sammen, til at udvikle deres bil, men det der ud til at det ikke sker, tværtimod mister de vigtige udviklere løbende, mens deres bil, som den eneste, er begyndt at hoppe igen, ned af langsiderne.

Med få midler og gammelt udstyr, bevæger Williams sig op mod Mercedes, som de snart vil overhale, skulle Toto Wolff mandskabet ikke formå at få knækket koden på den diva de har mellem hænderne.

Hvis det lykkes Williams at komme, bare tæt på Mercedes, er chancen for at se Hamilton i Formel 1 igen efter denne sæson, meget lille, hvilket Wolff er meget opmærksom på, men med de ekstremt mange opdateringer de har foretaget, må de nærme sig budgetloftet og dermed snart løbe tør for muligheder for at komme med nye stumper, hvilket tvinger dem til at få det de har, til at fungerer.

Resultatet på Silverstone, var opløftende for Mercedes, men tilkom ikke holdet ud fra ren styrke, men god strategi i forhold ti lSaftycar, hvilket dog kan være med til at give holdet troen på, at de kan være med, igen.

Hamilton var dog ikke rigtig glad efter løbet, især ikke efter at det var kundeholdet McLaren, der efter deres store opdatering, var foran dem.

Så tilbage til udgangspunktet. Det er et problem for Mercedes, når kunderne er hurtigere end de selv er.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1-eksperten: HAAS har seriøse udfordringer De Vries ikke et offer for sin egen manglende perf »