• Forside

De første frie - Alonso hurtigst

Vi begynder at gøre klar til den førte frie træning. Som noget nyt er den frie træning udvidet til 90 minutter og der kan benyttes motorer der ikke indgår i den normale del af reglementet, hvor en motor ellers skal holde to weekender – vi forventer derfor en del mere aktivitet end hvad var normalt de seneste år.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 15/3 2007 klokken 23:03

Samtidigt er der kommet nye regler vedrørende dækkene. Den mest interessante er, at der skal benyttes både en relativ hård og en relativ blød gummiblanding, både ved træningerne, men også ved løbet.

Vejret i Melbourne er tørt. Luftens temperatur er 21 grader og asfalten er oppe på 24 grader. Men banen er våd.

Vi har de første biler på banen. Det er Sebastian Vettel, Jarno Trulli, Sutil, Christijan Albers, og Anthony Davidson – derefter følger de fleste andre piloter. De nye regler virker efter hensigten.

Vi får de første tider og Sebastian Vettel fører an. Efter syv minutter er 19 af de 22 piloter allerede på banen. Vi mangler kun de to fra Ferrari samt Rubens Barrichello.

Der var vådt under den 1. frie. Her ses Mark Allan Webber med regnvejrsdæk i pitten, Melbourne 2007

Der er gået 15 minutter og selv om de fleste har været på banen er der endnu ikke sat en tid. Kun Felipe Massa og Kimi Räikkönen var endnu ikke på banen.

Efter 18 minutter er den første tid sat 1'47,560 til A. Sutil.

Tja, måske virker reglerne alligevel ikke så meget efter hensigten. Der er kun tre biler på banen nemlig Sebastian Vettel, Jarno Trulli og Sutil. Bedste tid efter 25 minutter er 1'43.209 af Sebastian Vettel.

Efter en halv time har Sutil gennemført 11 omgange. Fernando Alonso 5 og han har bedste tid med 1'42,878.

Efter 45 minutter har Jenson Button sat tiden 1'41.647 - GAB.

Efter en time er der kommet lidt mere gang i den også efter banen tørrer lidt mere. 16 piloter har nu sat en tid og den bedste er sat af Kimi Räikkönen med tiden 1'39,242.

Efter fem kvarter er den bedste tid nu nede på 1.37.249 sat af Nick Heidfeld. Lige efter følger Fernando Alonso der har gennemført 16 omgange.

Den frie træning er over og den blev vundet af Fernando Alonso i tiden 1' 29,214. Det største antal omgange gennemførte Sutil med 26 omgange.

Generelt var det en kedelig omgang, og vi bringer ikke LIVE fra den anden frie.

Se alle tiderne fra den første frie træning i vores sædvanlige oversigtoversigt

Red Bulls mandskab forsøger at holde styr på de mange dæk. Bemærk den hvide prik på dækkene, det er den nye markering der indikerer dækkenes hårhed.

Har du endnu ikke styr på hvornår det går løs finder du det i vores TV-tider. Vil du være grundigt forberedt og søger fakta om banen, finder du disse i vore løbsoptakt. Vil du informeres om resultaterne fra kvalifikationen eller løbet så tilmeld dig vores sædvanlige SMS-service.