• Forside

Kvalifikationen: Kimi på pole

Efter en begivenhedsrig kvalifikation med overraskelser var det som forventet Ferrari McLaren-Mercedes og BMW-Sauber, der dominerede toppen af resultatlisten og med Kimi Räikkönen som den forreste. Få et overblik over begivenhederne i denne rapport.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 17/3 2007 klokken 05:03

Bortset fra en sejr i morgen søndag, så kan Kimi Räikkönen ikke have ønsket sig en bedre start på sin karriere hos Ferrari. Ikke nok med at han tog sin 12. poleposition, han gjorde det med manér allerede i sin næstsidste flyvende omgang og med to omgange hurtigste end den næstbedste, forsvarende verdensmester Fernando Alonso fra McLaren.

Dermed er der lagt op til, at løbet bliver en jagt på Ferrari, eller det vil sige Räikkönen, for Felipe Massa fik problemer med gearkassen i den anden udskilning, inden han nåede at sætte en tid, hvormed han må starte fra 16. pladsen.

De primære udfordrere til Ferrari ser ud til at blive McLaren Mercedes og BMW Sauber, der sørgede for, at der kun var de tre hold i top fem. Fernando Alonso viste med sin andenplads, at selvom han havde svært ved at følge med sin holdkammerat Lewis Hamilton i træningerne, så havde han noget ekstra at give af, da det virkelig galt.

Det blev en blandet kvalifikation for Räikkönen og Massa

Hos BMW Sauber kan man også glæde sig over to mand i top fem, hvoraf Nick Heidfeld blev den bedst placerede med en tredjeplads. Dermed har de vist, at det ikke kun var i vintertesten, de kunne imponere.

Nu skal det blive spændende at se i morgen, hvordan styrkeforholdet er over en løbsdistance, men hvis det bliver et rent løb, må det forventes, at vinderen skal findes blandt de fem bedste fra dagens kvalifikation.

Sidste års verdensmestre fra Renault har måttet sande, at enten er de blevet overhalet i løbet af vinteren af de tre hold i front, eller også mangler de Fernando Alonso til at presse bilen helt frem i de forreste rækker. Med et sekund i anden udskilning mellem Giancarlo Fisichella og den nye mand Heikki Kovalainen, så synes det også, at være Fisichella, der i de kommende løb skal forsvare Renaults farver.

Længere nede på gridden fortsatte Super Aguri med at imponere ved at tage 10. og 11. pladsen med Takuma Sato som den, der klarede sig videre til super polen.

Hjemmebanefavoritten Mark Webber (Red Bull) havde også en rigtig god eftermiddag, hvor han sluttede på syvendepladsen, og så virkede det endda til, at han ikke gjorde noget videre forsøg på at sætte en så god tid som muligt men i stedet satsede på at bruge så lidt af brændstoffet som muligt.

I skærende kontrast formåede David Coulthard ikke at få sin Red Bull-racer videre til anden udskilning.

Hos Toyota gik det nok bedre, end de fleste på forhånd havde forventet, omend de stadig mangler en del i forhold til de bedste. Til gengæld gik det slet ikke for Honda, som sidste år tog pole i Melbourne ved Jenson Button.

Netop Button kom godt nok videre til anden runde, hvor han endte med at sætte næstlangsomste tid. Rubens Barrichello kommer til at starte tre placeringer længere tilbage på en 17. plads. Det bliver ikke bedre af, at lillebror Super Aguri slog dem eftertrykkelig.

Jenson Button, Honda RA107, Albert Park 2007. Fri træning

Williams fik begge biler med i anden runde, men så rakte farten heller ikke til mere. Det er ikke helt overraskende, omend der nok havde været et håb om at slå motorleverandørens, Toyota, eget fabrikshold.

Det er ikke fordi, der er den store afstand mellem de to hold – bare et par tiendedele – men det er nok til at afgøre om man bliver slået ud eller kommer videre.

Bagerst på gridden befinder sig ud over David Coulthard de to hold Toro Rosso og Spyker F1. Det er ikke nogen større overraskelse, omend det må være skuffende for dem, at sidste års prygelknabe Super Aguri nu kvalificerer sig ti pladser længere fremme.

Specielt Christijan Albers (Spyker) virkede til at have store problemer i dag, og både i træningen samt kvalifikationen var han langt efter sin holdkammerat Adrian Sutil.

Hele resultatet af kvalifikationen kan findes her, og i vores "live" rapport kan du finde et fyldigt sammendrag af begivenhederne under kvalifikationen.




Har du endnu ikke styr på hvornår det går løs finder du det i vores TV-tider. Vil du være grundigt forberedt og søger fakta om banen, finder du disse i vore løbsoptakt. Vil du informeres om resultaterne fra kvalifikationen eller løbet så tilmeld dig vores sædvanlige SMS-service.