• Forside

Lørdagens træning: Kimi hurtigst

Dag to af Australens Grand Prix er skudt i gang med formiddagens træning. Den blev vundet af Kimi Räikkönen, mens Anthony Davidson var den, der leverede den største overraskelse.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 17/3 2007 klokken 01:03

Det blev en træning, der blev præget af våd asfalt i starten med efterfølgende optørring, så der var ekstra travlt i den sidste halvdel. Da det hele var overstået var det lige som i fredagens 2. træning Ferrari, der toppede stillingen, dog med finske Kimi Räikkönen som hurtigste mand denne gang.

Renault begyndte at vise, at de ikke skal afskrives i år, selvom Fernando Alonso er skiftet til McLaren. Giancarlo Fisichella blev næsthurtigste mand, mens Alonso sluttede på syvendepladsen, omend det er lidt misvisende, idet han var på vej til hurtigste omgang, da han pressede citronen lidt for hårdt i den sidste sektor af banen.

Lewis Hamilton (McLaren) fortsatte med at gøre det godt. Han sluttede på en tredjeplads, og hans teamchef Ron Dennis udtalte i går, at det var en af de mest imponerende Formel 1-debuter, han havde set, så det skal blive spændende at se, hvad han kan opnå, når tiderne begynder at tælle.

Kimi Räikkönen var hurtigste mand

Træningens største overraskelse må siges at være Anthony Davidson (Super Aguri), der imponerende sluttede på fjerdepladsen. Dermed skal der nok blive pustet til debatten om, om deres 2007-racer i virkeligheden er en lettere modificeret udgave af Hondas 2006 version. I det tilfælde ser det ud til, at Honda har gjort et ekseptionelt dårligt bytte, da Rubens Barrichello og Jenson Button sluttede på henholdsvis 15. og 17. pladsen mere end halvandet sekund efter Davidson.

Det er dog svært at bedømme tiderne fra træningerne, fordi holdene og kørerne kan teste vidt forskellige ting. Som sådan kan Davidsons tid have været sat praktisk talt uden brændstof i tanken, mens Barrichello og Button kan have trillet rundt med tanken fuld. Alt det bliver meget mere klart, når kvalifikationen bliver kørt i eftermiddag (klokken 4 dansk tid), og alle kører for at presse mest muligt ud af deres bil.

Indtil da kan du se hele resultatet af lørdagens træning her og nedenfor finder du vores live-referat af træningen.

Takuma Sato og Anthony Davidson gjorde det begge godt for Super Aguri




Klokken 11, lokal tid, bliver træningen skudt i gang. I modsætning til fredag, så er træningen kun en time lang. Det har dryppet i løbet af formiddagen, og netop som alle troede det ville holde tørt nok til tørvejrsdæk, kom der en kraftig byge, der fik holdene til at finde regnvejrsdækkene frem. Bygen var dog kort, så det skal nok blive muligt for holdene at få kørt nogle omgange under tørre forhold, hvilket også forventes at være situationen i morgen under løbet.

De våde forhold forhindrer dog ikke kørerne i at foretage deres installationsomgang. Mere bliver det dog ikke til de første knap 15 minutter inde i træningen. Der er i første omgang 12 kørere ude.

Nick Heidfeld (BMW Sauber) er den første til at prøve en flyvende omgang efter et kvarter. Han går kører dog tilbage i pitten uden at sætte en tid.

Den første tid bliver sat efter omkring 20 minutter, og det er Christijan Albers (Spyker), der står for den. Med en tid på 1:35.202 er dog ikke en, der kan holde i lang tid, hvilket Adrian Sutil (Spyker) da også beviser ved at køre en runde på 1:32.781. Med sådan en tid, tyder det også på, at forholdene er ved at nærme sig dem, køreren havde i går.

Giancarlo Fisichella (Renault) er den første fra et af topholdene til at sætte en tid, og den bliver 1:29.866. Han bliver i front i et stykke tid og når ned på ned på 1:28.366, inden Kimi Räikkönen (Ferrari) slår tiden. Han får dog kun kort tid i spidsen, idet Fernando Alonso (McLaren) sætter tiden 1:27.612.

Efter en halv time er den lokale helt Mark Webber (Red Bull) den eneste, der ikke har været ude på banen.

Räikkönen slår dog hurtigt tilbage, og med tiden 1:26.616 sætter han den hurtigste omgang indtil videre i denne weekend. På samme tid er Felipe Massa (Ferrari) ude på sin første omgang, og han tager andenpladsen.

Lewis Hamilton (McLaren) er ude på sin første flyvende omgang, og den ser hurtig ud, men han taber meget tid til sidst og må derfor nøjes med femtepladsen.

Nr. Kører Hold Bedste tid Omgange
1. Kimi Räikkönen Ferrari 1:26.616 6
2. Felipe Massa Ferrari 1:27.352 4
3. Fernando Alonso McLaren 1:27.612 4
4. Robert Kubica BMW Sauber 1:27.753 5
5. Lewis Hamilton McLaren 1:28.012 3
6. Giancarlo Fisichella Renault 1:28.366 6
7. David Coulthard Red Bull 1:28.832 4
8. Nick Heidfeld BMW Sauber 1:29.252 6
9. Scott Speed Toro Rosso 1:29.600 5
10. Rubens Barrichello Honda 1:29.719 9
11. Jarno Trulli Toyota 1:29.779 7
12. Takuma Sato Super Aguri 1:29.790 6
13. Vitantonio Liuzzi Toro Rosso 1:29.820 5
14. Adrian Sutil Spyker 1:30.224 9
15. Anthony Davidson Super Aguri 1:30.248 6
16. Ralf Schumacher Toyota 1:30.671 5
17. Jenson Button Honda 1:31.282 9
18. Christijan Albers Spyker 1:35.202 4
19. Alexander Wurz Williams   2
20. Heikki Kovalainen Renault   1
21. Nico Rosberg Williams   2
22. Mark Webber Red Bull   2

Stillingen efter 34 minutter


Kort efter overtager Felipe Massa førstepladsen med otte tusindedele ned til sin holdkammerat. En anden, der konstant har været med i front af stillingen i denne weekend, er Lewis Hamilton (McLaren), som kommer ind på tredjepladsen.

Nico Rosberg (Williams) har problemer. På vej ind i et sving slår bagenden ud, og det lader til, at det ikke bare er en kørerfejl, for han må parkere bilen i afkørselsområdet.

De fleste tider, inklusiv de to, der har bragt Ferrari i front, er sat med den hårde dæktype.

Med godt 13 minutter tilbage forbedrer Fernando Alonso sin bedste tid, men han er stadig knap et halvt sekund efter sin holdkammerat hos McLaren, Lewis Hamilton.

Til gengæld går Räikkönen efter førstepladsen. Efter første sektor er han mere end to tiendedele hurtigere end Massa, og det øges i den sidste sektor til mere end et halvt sekunds forspring. Den samlede tid er 1:26.106.

Giancarlo Fisichella forbedrer sig til andenpladsen med knap 10 minutter igen, og er kun 0,348 sekund efter Räikkönen.

Selvom Anthony Davidson er rykket fra hoved Honda-holdet til Super Aguri, så lykkes det ham at sætte femte hurtigste tid! Det er godt nok mange kørere, der forbedrer sig lige nu, men det er et stort skridt fremad for det lille hold.

Til gengæld er det slet ikke godt for Honda. Jenson Button er bedste af de to på en 14. plads med Rubens Barrichello to pladser bagved.

Solen er begyndt at skinne her med bare nogle få minutter igen, så der er en god mulighed for at sætte personlig bedste tider.

Det ser ikke for lovende ud for Rubens Barrichello og Honda

Fernando Alonso, der nu er på de bløde dæk, er en af dem, der forbedrer sig. Efter første sektor er han hurtigst af alle, og han øger til to tiendedele efter næste sektor, men han virker næsten overivrig i den sidste sektor, og han er også lidt uden for banen, og det koster – han ryger helt ned på sjettepladsen.

Efter tiden er udløbet er Räikkönen ude på en sidste hurtig omgang, og selvom han var mere end to tiendedele efter ved første mellemtid, så ender han med at forbedre sin tid til 1:26.064, og det bliver formiddagens bedste.

Anthony Davidson fortsætter også med at imponere: han slutter på en fjerdeplads.

Dermed er træningen slut, og Renault begynder at blande sig lidt i toppen, selvom Ferrari tydeligvis stadig er dem, der skal indhentes på trods af, at Felipe Massa sluttede nede på femtepladsen knapt et halvt sekund efter.

Det er dog svært at gætte på, præcist hvad hver enkelt kører har fokuseret på, så derfor må vi vente indtil eftermiddagens kvalifikation med for alvor at få et klart billede af styrkeforholdet.

Du kan se hele resultatet af træningen i vores resultatoversigt.

Har du endnu ikke styr på hvornår det går løs finder du det i vores TV-tider. Vil du være grundigt forberedt og søger fakta om banen, finder du disse i vore løbsoptakt. Vil du informeres om resultaterne fra kvalifikationen eller løbet så tilmeld dig vores sædvanlige SMS-service.