• Forside

God kvalifikation for McLaren

Selvom McLaren måtte se Ferrari løbe med pole position, så må en andenplads til Fernando Alonso og fjerdeplads til Lewis Hamilton betragtes som et godt udgangspunkt for holdet.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 17/3 2007 klokken 13:03

McLaren har gennem alle træningerne i Melbourne været med fremme, om end det kun var i fredagens første træning, at de var hurtigst.

Således fortsatte det også i kvalifikationen, hvor Fernando Alonso og Lewis Hamilton godt nok ikke kunne stille noget op mod Kimi Räikkönen, men de to til gengæld to ud af de næstre tre pladser.

Her under følger reaktionerne fra kørerne og holdet.

Fernando Alonso (2. plads, +0,421 sekund):
"Et fantastisk måde at starte sæsonen for holdet og jeg. Vi har arbejdet så hårdt over vinteren for at nå til det punkt, vi er på i dag, og jeg vil gerne takke alle for deres indsats.

Det er stadig et lille hul til Ferrari, men forbedringerne som er gjort siden Bahrain testen er fantastiske.

Bilen føles god. Vi lavede nogle ændringer i formiddags, og det virker til at fungere godt. Jeg er også glad for, at Lewis er med helt fremme sammen med mig, hvilket sætter os i den bedste position for at score point til os selv og holdet. Jeg kan ikke vente til løbet."

Fernando Alonso i Melbourne

Lewis Hamilton (4. plads, +0,683 sekund):
"Jeg er overvældet over at være på anden række til mit første Grand Prix. En enorm tak til hele holdet, som har arbejdet så hårdt både her på banen og tilbage på basen. Denne weekend er det, jeg har forberedt mig selv på i de sidste 13 år, og jeg nyder hvert et øjeblik.

Jeg tror, vi har en god chance i løbet. Basalt set ønsker jeg en god start og så arbejde hårdt for at score så mange point som muligt for holdet og mig selv. Jeg vil ikke komme med nogen forudsigelser, fordi alt kan ske, men så langt så godt."

Lewis Hamilton i Melbourne


Norbert Haug (Motordirektør):
"Det var selvfølgelig meget vigtigt at starte i top fem i dette års første Grand Prix, så jeg er meget tilfreds med Fernandos og Lewis' gridplaceringer.

Holdet gjorde et meget godt stykke arbejde i dag, og begge kørere var første klasse – mit kompliment til dem begge.

Morgendagens løb vil blive meget udfordrende, da jeg tror mere end tre hold vil kæmpe for podieplaceringerne."