• Forside

DC: Jeg forfejlede min chance

Der var både gode nyheder og dårlige nyheder, efter Red Bull indkaldte til det obligatoriske pressemøde efter lørdagens kvalifikation. Og dagens store skuffelse var David Coulthard

Af: (@bmf1.dk) d. 17/3 2007 klokken 14:03

Mens Mark Webber kunne glæde sig over en udmærket kvalifikation som nummer 7 på gridden til morgendagsnes løb, var holdkammeraten David Coulthard ærgerlig over, at han spildte sin chance og endte med start nummer 19.

David Coulthard (19. plads, +1,935 sekund):
"Den første og anden sektor i den sidste omgang var gode, men da jeg kom gennem sving 15, var der en masse støv og skidt, som røg i dækkene. Jeg kørte da ind i det sidste sving, kom ud af race-linien og ud af dæk-grebet, så jeg mistede al den tid jeg havde hentet i de to første sektorer.

Det der burde have været en forholdsvis nem 'kør-igennem' session, blev helt anderledes. Jeg forventede ikke at være nummer 19 på gridden, men det er realiteterne, så nu må jeg fokusere på løbet og se hvad jeg kan få ud af det."

David Coulthard, Red Bull. Kvalifikation til Melbourne Grand Prix. Australien 2007

Mark Webber (7. plads, +0,334 sekund):
"Jeg troede ikke jeg ville blive 7´er, så det er fantastisk. Vi mistede tid med gearkasseproblemer i går, men gutterne arbejdede rigtigt hårdt i aftes, gjorde et godt stykke arbejde og vi fik noget godt ud af det.

Vi har testet meget over vinteren, men det er altid interessant at starte en ny sæson og se hvor vi ligger. Der er stadig lang vej før vi gennemfører i morgen, vi må bare se hvad vi kan levere i løbet - det skal nok blive et spændende Grand Prix."

Mark Webber, Red Bull. Kvalifikation til Melbourne Grand Prix. Australien 2007

Christian Horner, Team chef:
"Det er rigtig godt arbejde af Mark og det er positivt at han starter i en god startposition i sit hjemlands løb. Han demonstrerede sandelig, at han kan holde hovedet koldt under kvalifikationen.

David var uheldig ikke at slutte sin flyvende omgang i Q1, som bestemt ville have bragt ham videre til Q2. Han vil kunne se frem til en mere udfordrende eftermiddag i morgen, men han har gode erfaringer herfra, og dagens resultater har givet positive tegn på, at vi bevæger os i den rigtige retning."

Red Bulls sportsdirektør Christian Horner, Ungarns Grand Prix, Hungaroring

Fabrice Lom, Renault chefingeniør
Kvalifikationen gik uden problemer og motoren gik fint. Som vi havde forventet, var kampen tæt. Vi er kede af, at David ikke kom videre fra Q1, men vi er glade for den fart som Mark viste gennem de forskellige stadier. Han var især imponerende i Q2.

I det første Grand Prix i dette nye partnerskab, sætter vi 7. hurtigste tid og vi er også helt med fremme i tophastighederne. Det er et meget lovende resultat og vi håber at kunne bekræfte denne gode start i morgendagens løb."

Se kvalifikationstiderne her

Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har sat den pågældende tid på.

P. Kører Team Dæk Tid Omg
1. Kimi Räikkönen Scuderia Ferrari
P
1:26.072 17
2. Fernando Alonso McLaren Formula 1 Team
P
1:26.493 19
4. Lewis Hamilton McLaren Formula 1 Team
P
1:26.755 16
7. Mark Webber Oracle Red Bull Racing
P
1:27.934 23
12. Nico Rosberg Williams Racing
P
1:26.914 13
15. Alexander Wurz Williams Racing
P
1:27.393 13
16. Felipe Massa Scuderia Ferrari
P
1:26.712 6
19. David Coulthard Oracle Red Bull Racing
P
1:28.579 6
Pirelli dæktyper:
W
= Regnvejrsdæk ("Wet")
I
= Regnvejrsdæk til let regn ("Intermediate")
H
= Hard dæk
M
= Medium dæk
S
= Soft dæk


Hvis dækket ikke er farvet, så betyder den angivne cirkel følgende:
P
= Pirelli (1950 - nu)
G
= Goodyear (1964 - 1998)
M
= Michelin (1978 - 2006, ikke alle år)
B
= Bridgestone (1997 - 2010)