• Forside

Silverstone lancerer redningsplan

Det hæderkronede engelske Grand Prix på Silverstone kan måske være på vej tilbage til Formel 1. BRDC, med Damon Hill i spidsen samt den engelske sportsminister er i gang med at forhandle.

Af: (@bmf1.dk) d. 20/3 2007 klokken 11:03

Silverstone. Hjertet i Englands motorsports historie. Før en institution i Formel 1, nu pillet af kalenderen og på vej ud i glemselens tåger. Men ikke hvis Damon Hill har noget at sige om den sag.

Den gamle verdensmester fra 1996, Damon Hill, er præsident for British Racing Driver´s Club, eller BRDC for nemheds skyld, og han er angiveligt i forhandlinger med den engelske sportsminister, Richard Caborn, om at få Silverstone tilbage på kalenderen.

Britiske Grand Prix 2005

Ideen er, at udvikle jorden omkring banen og landsbyen Silverstone, og dermed tiltrække investorer og nye husejere. Hill vil bruge pengene til at restaurere den hårdt trængte bane, og få banen tilbage til tidligere tiders storhed.

Bernie Ecclestone skar Silverstone væk, og meddelte at den eneste måde der kunne køres løb på den engelske bane, var hvis det blev delt med den franske Magny-Cours bane. Det fik Damon Hill og resten af BRDC til at gå på barrikaderne og har siden arbejdet hårdt for at redde løbet.

Ifølge de informationer vi sidder inde med, så skal der bygges to hoteller, 300 huse og en videnskabspark, på de omkringliggende jorder. Man vil derimod afholde sig fra at modificere ved banens nuværende udseende.

Trængsel på startgridden før de røde lygter slukker.

En talsmand fra det lokale bystyre, Dermot Bambridge, siger: "Jeg er blevet informeret om, at et nyt pit-område vil koste dem(arrangørerne af løbet, red.) mellem £30 og £60 millioner, som de ikke har råd til, og disse nye udviklingsplaner vil hjælpe dem med at nå det mål."

Men i samme åndedrag indrømmede Bambridge, at ideen om 300 nye boliger, vil skræmme de nuværende indbyggere, da det vil fordoble indbygger-tallet i den lille landsby, Silverstone.