• Forside

FIA positiv overfor finske F1 planer

De seneste oplysninger om at sætte Finland på Formel 1 verdenskortet har affødt flere reaktioner i motorsportskredse. Til middag udtalte FIA’s præsident sig for første gang i sagen, og han er positiv overfor planerne.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/4 2007 klokken 13:04

Det begynder at røre på sig i motorsportens centrale organer, efter nyheden om et kommende isbane Formel 1 løb i den nordlige del af Finland er begyndt at sive.

Den internationale motorsportsorganisation FIA er yderst positive overfor planerne, og præsidenten for organisationen, Max Mosley, udtaler sig i meget entusiastiske vendinger om de kommende løb i de finske skove.

"I en tid med dalende interesse for Formel 1 løb, kan vi kun hilse dette initiativ velkomment," udtaler Max Mosley til den finske avis ’Gyllaa Koivisto’. "Vi vil til enhver tid støtte denne form for nytænkning i motorsporten."

Luftfoto af området omkring Kuusamo i Finland, hvor den nye F1-isbane skal anlægges.

Præsidenten mener dog, at der er store logistiske udfordringer ved at arrangere løb i og omkring frosne skovsøer. Bl.a. mener han, at arrangørerne må løse problemerne omkring adgangen til området samt tilskuerforholdene i de strenge kuldegrader.

”Det er vigtigt, at tilskuerforholdene tages i betragtning, ellers er intet jo vundet. Eksempelvis kan man ikke forlange, at tilskuerne skal sidde nede i den kolde sne,” mener Mosley. ”Mod et beskedent tillæg kunne der måske inkluderes en sammenklappelig stol i billetprisen.”

Her er det Nick Heidfeld i BMW Sauber F1, som afprøver F1-bilens egenskaber i sne.

Det sidste bliver efter al sandsynlighed ikke et problem, idet den finske ’Alvar Aalto’ møbelfabrik allerede har meldt sig som hovedsponsor til løbet i 2009.

Aalto har således allerede en prototype klar af en ultralet, sammenklappelig stol af formspændt bøg. På sædet vil kørernes autografer være graveret ind i selve siddefladen, som ligeledes er af bøg.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER