• Forside

Massa helt fremme i Malaysia

Det blev til Felipe Massa´s fjerde pole i karrieren, da han satte sin Ferrari F2007 på første pladsen i dagens kvalifikation. Brasilianerens teamkollega, finske Kimi Räikkönen, kørte en tredje bedste tid hjem. Dermed ser søndagens løb særdeles godt ud for den stejlende hingst.

Af: (@bmf1.dk) d. 7/4 2007 klokken 13:04

Det er Ferrari´s sjette pole på den malaysiske bane - en bane der har sat store krav til mandskab og maskiner, især på grund af de høje temperaturer og luftfugtigheden.

Men Felipe Massa så ud som om, at dette ikke generede ham. Med køligt overblik - lånt fra Kimi - og hele 3/10 sekund ned til Fernando Alonso i McLaren-Mercedes, er Massa fortrøstningsfuld.

Felipe Massa Ferrari (Bedste tid: 1.35.043)
"Jeg er meget glad for denne pole. I Q2 løb jeg ind i en del trafik, men i den sidste, Q3, fik jeg en ren omgang og fik 100 procent ud af bilen. I sving 7 og resten af sidste sektor, faldt der et par dråber, men heldigvis blev det ikke til mere, og jeg kunne slutte min omgang uden problemer.

Det er klart, at jeg gerne vil slutte løbet i morgen, som jeg startede det. Vi ved, at vi er oppe mod nogle stærke konkurrenter, og det giver altid et hårdt løb, både rent fysisk, men også på grund af det stress man udsætter bilen for. I disse meget høje temperaturer, er det som at køre i en sauna, og banen blev meget glat, men jeg fik min bedste omgang klokket ind til sidst."

Kimi Räikkönen Ferrari. (3. bedste tid: 1.36.045)
"Alt i alt var dagens resultat hvad vi kunne forvente. Balancen i min bil var bedre end i gårsdagens træning, men stadig ikke helt perfekt for en enkel timet omgang. Men den er rigtig god over længere distancer, og jeg tror jeg kan være med i fronten i morgen.

Kampen var meget hård, men vi så allerede i Melbourne, at McLaren er hurtige i kvalifikation. Varmen? Det er det samme for os alle, så det bliver ikke en afgørende faktor."

Felipe Massa i F2007. Malaysia 2007

Jean Todt
"Dagens kvalifikation var meget spændende, og kampen stod mellem os og dem der er vores nærmeste rivaler. det skiftende vejr, med en evig trussel om pludseligt regnskyl, fik rodet lidt rundt i vores program.

Felipe kørte en fantastisk omgang og jeg er især glad på hans vegne, efter hans problemer i Melbourne. Kimi gjorde et flot stykke arbejde, da han tog tredjepladsen. Vi har nået et stort skridt i vores
bestræbelser for weekenden, men langt størstedelen kommer i morgen.

Løbet her vil blive meget hårdt for både biler og kørere, på grund af de høje varme-grader. Som sædvanlig er det pålidelighed, strategi, teamwork og kørernes præstationer, der vil afgøre det endelige resultat."