• Forside

McLaren går efter sejren

Selvom resultatet af kvalifikationen i store træk blev det samme som for de to første løb, så mener McLaren, at de gør fremskridt i forhold til Ferrari, og med Malaysia i frisk erindring betyder det, at de ifølge Fernando Alonso går efter sejren.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 15/4 2007 klokken 06:04

Som det var tilfældet i de to foregående løb, så starter de to McLaren-kørere, forsvarende verdensmester Fernando Alonso og Lewis Hamilton, fra positionerne to og fire. I modsætning til Melbourne og Sepang så er der dog byttet rundt på de to, så det denne gang er Hamilton, der starter i forreste række.

Det er første gang den unge brite får fornøjelsen ikke at have nogen biler foran sig, mens det er Fernando Alonsos hidtil dårligste startposition for sit nye hold. Med løbet i Malaysia in mente har man hos McLaren imidlertid på ingen måde afskrevet muligheden for en sejr.

Fernando Alonso under fredagens frie træninger

Fernando Alonso udtrykker således i McLarens pressemeddelelse, at de vil gå efter sejren, og at vi måske endda kan forvente at se overhalinger på banen:

"Anden række er det bedste, vi kunne klare i dag, men vi bør være i en god position for at kæmpe for en podieplacering. Banen byder på rigelig med muligheder for at overhale, hvilket betyder, man virkelig kan kæmpe om placeringerne og give tilskuerene et godt løb. Vi kæmper med Ferrarierne, og det er mere eller mindre, hvad vi havde forventet. De er begge på den rene side af banen, hvilket kan give dem en lille fordel i starten. Vores mål er dog at gå efter sejren. Indtil nu har vi været stærke i vores lange stints, så jeg er optimistisk for, at vi er konkurrencedygtige i løbet i morgen."

Teamchef Ron Dennis sammen med Lewis Hamilton efter McLarens 1-2 i Malaysia. Kan Lewis Hamilton tage det sidste skridt op på podiet i Bahrain?

Naturligvis er Lewis Hamilton begejstret over sin første top to placering i kvalifikationen, og han glæder sig til for første gang at køre et Formel 1-løb på en bane, han kender i forvejen:

"Det bliver bare bedre og bedre – at være på forreste række i bare min tredje Formel 1-weekend er en fantastisk følelse. Jeg synes ikke, min sidste kvalifikationsomgang var min bedste omgang i kvalifikationen. Det er så intenst at køre kvalifikationen, og man er nød til at hive alt frem. Vinden bliver også ved med at skifte retning her, hvilket gør det endnu mere udfordrende.

Det ser ud til, at alt det hårde arbejde betaler sig, og vi er helt bestemt tættere på Ferrari og gør fremskridt. Starten i morgen bliver af afgørende betydning – der er et langt stykke ned mod det første sving. Jeg har dog køret her på banen før, så jeg har lidt mere erfaring en i de sidste to løb, og vi får at se, hvad der sker."