• Forside

Så flot er det heller ikke

Årets mest roste kører, Lewis Hamilton, vil med 99% sikkerhed ende med at blive kåret som årets kører 2007, selv hvis han ikke vinder verdensmesterskabet eller halvdelen af årets Formel 1 løb. Stort set alle hylder Lewis Hamilton.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 18/4 2007 klokken 12:04

Sir Frank Williams siger, at Lewis ville være nummer et på hans ønskeliste, hvis ikke lige det var fordi han har en skudsikker kontrakt med McLaren.

Niki Lauda roser i gårsdagens udgave af 'Bild' Lewis Hamilton, og det regner ligeledes med roser over den nye McLaren kører, der debuterede på den måde Michael Andretti i sin tid var forventet at debutere.

Men ikke alle er lige så imponerede over den unge farvede kører. Bernie Ecclestone har opfordret medierne til at fokusere mindre på Lewis’ mørke hudfarve, og mere på hans kørsel. Det er da også imponerende kørsel Lewis har vist. Han har skrevet historie med hans tre podiebesøg i træk i hans første tre løb, og den historie kan meget vil udbygges om 3½ uge.

Lewis Hamilton gjorde hvad man havde forventet han ville gøre

Nigel Mansell, der vandt verdensmesterskabet i 1992 for at skifte til IndyCar (det nuværende Champ Car) og vinde IndyCar titlen i 1993 er om end imponeret, så ikke så meget som andre.

Nigel Mansell siger, at MP 4-22 har betydet mere for debuten end køreren selv.

”Hvad han har gjort var hvad han skulle have gjort alligevel.” lød udtalelsen til Daily Telegraph.

Både Ayrton Sennas og Michael Schumachers debut var mere imponerende end Lewis Hamilton fordi de kørte i to langt dårligere biler, som en Toleman og et Jordan team, der havde debuteret få måneder tidligere med en gammel Ford motor.

Man kan da også argumentere for, at Jacques Villenueves debutsæson i 1996 er mindst på samme højde. Godt nok udgik Villenueve i det andet løb i Brasilien, men han lå til at vinde debutløbet, kom på andenpladsen i 3. Grand Prix og vandt sit 4. løb på Nürburgring efter at være presset i bund af Michael Schumacher.

Jacques Villenueve debuterede i Formel 1 med en andenplads

Men uanset hvordan man vender og drejer de tre første løb, så har det været en imponerende debut.