• Forside

Breaking News: Ralf er fri på markedet

Bare tre løb inde i 2007-sæsonen. Mere skulle der åbenbart ikke til, før Ralf Schumacher har leveret en kommentar, som måske indikerer, at han er på vej væk fra Toyota.

Af: (@bmf1.dk) d. 30/4 2007 klokken 15:04

Silly-season er startet tidligt i år. Og Ralf Schumacher er manden der leverer overskrifterne. Vi har læst at han er feltets tredje hurtigste kører, og nu er han endnu en gang kommet med en kommentar, som får øjenbrynene til at løfte sig.

På trods af udtalelser fra samme herre, om at han er utilfreds og at Toyota leder efter en erstatning for den dyre kører, så har Ralf haft travlt med at mane rygterne i jorden. Men nu afslører han, at Toyota ikke er hans eneste mulighed for et sæde til næste sæson.

Ralf Schumacher og Jarno Trulli på Albert Park, Melbourne, Australiens GP 2007

"Jeg er helt overbevist om, at jeg vil være i Formel 1 til næste år," siger Schumacher til den Køln-baserede avis, Express, og tilføjer: "BMW har en ledig plads og det har Renault også. Der er altid andre gode sæder."

Det er denne udtalelse, der leder rygtesmedene til at tro, at den tyske kører helt sikkert vil væk fra det kriseramte japanske team. Toyota har brugt i omegnen af 6 milliarder kroner siden deres eventyr startede i 2002; et eventyr der ligner mere og mere et mareridt.

Ralf lægger dermed pres på sin arbejdsgiver, Toyota, for at sikre sin fremtid. På den anden side så beskytter han også teamet. I forbindelse med Tsutomu Tomita´s afgang, vi kaldte det en fyring, så har Ralf en anden forklaring: "I japanske virksomheder, er det helt normalt, at dette sker hver tredje eller fjerde år. Han (Tomita) er ikke blevet fyret, Faktisk er det lige omvendt. Han er blevet forfremmet i Toyota-hierakiet," slutter Schumacher.

Ralf Schumacher´s udtalelse kan have mange forklaringer. Den ene er naturligvis at lægge pres på Toyota, for at få en kontraktforlængelse. Men der bør han vide, om de rent faktisk er interesseret i at beholde ham. Han er en dyr kører, og rent præstationsmæssigt, er han ikke en guldkalv.

Toyota skulle gerne gøre det bedre end kundeteamet Williams

På den anden side, har han med kommentaren gjort det klart, at der skal til at ske noget. Det er muligt, at han stadig gerne vil være hos Toyota, men det er ligeså sandsynligt, at han er træt af at se, at der ikke kommer de ventede resultater, og derfor faktisk vil væk.

I det seneste stykke tid, har der været spekuleret kraftigt i, om Ralf var på vej væk. Nick Heidfeld er også blevet nævnt et par gange, i forbindelse med en eventuel afgang fra Ralf´s side. Men Toyota´s officielle kommentar til det, er at de ikke synes at Heidfeld er en god nok kører.

En bytteordning kunne være en løsning. Heidfeld til Toyota for at hjælpe med udviklingen af bilen, og Schumacher til BMW-Sauber, så ha kan få endnu et par år i Formel 1. Intet er sikekrt endnu, men det skal blive spændende at se, hvilke konsekvenser Ralf´s udtalelser har afstedkommet.

Silly-season, er begyndt lidt tidligt i år.