• Forside

Piquet tester for Renault

Efter nogle ugers pause siden Bahrain´s Grand Prix, er der ved at komme liv i de forskellige teams igen. Således også hos verdensmestrene Renault, hvor Nelson Piquet sad bag rattet i dagens test.

Af: (@bmf1.dk) d. 30/4 2007 klokken 21:04

Renault er tilbage på banen idag mandag, for at begynde en tre-dages test på Catalunya-banen i Spanien. Testen, som også har deltagelse af resten af feltet, er meget vigtig, for det første fordi det næste løb afholdes på banen, men også fordi der nu tages hul på de europæiske løb.

Brasilianske Nelson Piquet jr, testede i Renault´s R27-05, og havde en ganske travl dag. Han gennemførte hele 127 omgange, eller omkring 574 kilometre. Der blev lagt mest vægt på aerodynamikken, da det er der teamets fokus er for tiden.

Nelson Piquet Jr tester Renault R27

Ideen med testen er naturligvis, som det er for alle de andre teams, at sammenholde tidligere indsamlede data, og for at forberede sig til det kommende løb om knap to uger.

Og Piquet jr, var træt, men glad efter testen: "Vi havde en masse at nå idag, fra kl. 9 til kl. 18. Jeg kørte en masse omgange, og det er næsten to måneder siden jeg sidst havde kørt bilen, så der var ikke megen hvile til mig! Men det er rart at være tilbage bag rattet igen," sagde den unge kører.

Heikki Kovalainen, Renault R27

Christian Silk, Renault´s testchef, sagde: "Vi begyndte ugens test, med en god dags arbejde. Vi tester aero-pakken, som er en del af vores normale test-program, og gjorde fuld nytte af dagen idag, uden at løbe ind i de mindste problemer med pålideligheden."

Heikki Kovalainen slutter sig til resten af holdet i morgen, og skal formentlig ligeledes teste aerodynamik.