• Forside

Surt at være testpilot

Narain Karthikeyan har valgt at finde sig et sæde i A1GP, efter rollen som anden testpilot er blevet helt udvandet af de nye test regler. ”Der er intet at teste, når vi ikke har mere tid til det,” kom det trist fra ham.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/5 2007 klokken 14:05

Hos flere af de unge talenter, der har valgt at gå efter en rolle som testpilot i Formel 1, frem for et sæde i en Formel bil i de mindre rækker, er der dømt tudefjæs.

Narain Karthikeyan har taget skridtet fuldt ud, efter Williams har meldt ud, at de ikke har nogle opgaver til ham, og har således forladt Formel 1 for at køre i A1GP, hvilket vel ikke er så ringe endda.

Også den kun 19 år gamle Sebastian Vettel, har måtte se sin rolle som testpilot blive sat på standby af BMW, da holdets faste piloter brokkede sig over manglende testtid op til løbene.

”Det er det samme for alle,” kom det fra Karthikeyan. ”Alle de testpiloter der har indgået aftaler med Formel 1 holdene, er påvirket af de nye test regler.”

Han mener heller ikke, at argumentet med at spare penge, holder. ”Alle de penge der spares på test, bliver brugt andre steder. Der skal hele tiden udvikles, om det så er på banen eller i garagen er af mindre betydning; det koster det samme,” sluttede han lidt skuffet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.