• Forside

Todt afblæser panikken

Med en utilfredsstillende 3. plads til Filipe Massa og en Kimi Räikkönen haltende efter på ottendepladsen, har der været raid på Jean Todt hos Ferrari. Men teamchefen er tilsyneladende den, som er mindst utilfreds og overrasket.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/5 2007 klokken 14:05

Monacos Grand Prix 2007 bliver ikke et løb, som Ferrari ser tilbage på med tilfredshed al den stund, at italienerne blev godt og grundigt sat til vægs af McLaren. Alligevel er teamchef Jean Todt fortrøstningsfuld op til Canadas Grand Prix om knapt to uger.

Todt er overbevist om, at der er tale om en enlig svale og at McLarens overbevisende sejr ikke giver et retvisende billede af styrkeforholdet imellem de to teams.

”Vi ved alle, at Monte Carlo er et specielt sted at køre,” udtalte franskmanden kort efter løbet. ”Tag sidste års løb og løbet inden, og du vil se, at Monte Carlo var forskelligt fra Canada to uger senere. Jeg vil sige, at vi har en hel del historik som dokumentation for dette.”

Massa i tredje position på vej gemmen St. Devot. Monaco 2007.

Selv om projektørerne for øjeblikket er rettet mod McLaren som Ferraris store udfordring i Monaco, så mener Todt, at der er andre teams, som over de seneste år har været ligeså store udfordrere.

”Jeg taler ikke kun om et enkelt team. Sidste år var det ikke McLaren, men Renault. Vi vidste fra begyndelsen, at McLaren ville blive stærke, og her (i Monaco, red.) var de stærkere, så det var ikke en overraskelse at opdage det. Lad os bare ønske dem tillykke.”

”Kvalifikationen var meget tæt, for Filipe sluttede kun mindre end en tiendedel efter Hamilton. 6/100 så vidt jeg husker. Kimi fik et problem og kunne ikke gennemføre kvalifikationen og sluttede som nr. 16. Men stadig var McLaren hurtigst og grundlæggende er der ikke meget andet at sige om det.”

Felipe Massa i de smalle Monaco gader.

Det har længe været diskuteret, om Ferraris længere akselafstand kunne have indflydelse på resultatet i Monacos snoede gader, men det afvises af Todt.

”Du taler om fart? Hvis du tager farten op til første pitstop, der var Filipe lige efter Hamilton. Derefter besluttede vi os for at sætte blødere dæk på, da de andre kørte på hårde, men det tog Filipe mere end 5 omgange at passere en bil og på disse omgange tabte han mere end 15 sekunder.”

”Vi vidste, at det bedste han kunne opnå var en 3. plads, med mindre at de andre foran ham fik et problem. Så han blev i tredje position.”

Og så var der lige Kimi Räikkönens nedslående ottendeplads. Todt fastslog, at finnen stadig er titeludfordrer selv om han, efter fem løb, er 15 point efter den førende Alonso.

Kimi Raïkkönen havde et forfærdeligt løb. Alligevel tror Jean Todt på finnen.

”Det er stadig meget, meget åbent,” mener temachefen. ”Hvis der kun var to løb tilbage, så ville 15 point være umulige at nå. Men 15 point til 12 løb giver et gennemsnit på 1,25 point pr. løb, og det er ikke ret meget.”

Selv om der ikke er testsessioner imellem Monaco og Montreal vil Ferrari alligevel presse på.

”Vi har nogle få modifikationer til det næste løb. Man skal altid presse hårdere. Vi respekterer vore konkurrenter meget, de er virkelig gode og virkelig stærke. De har været mere pålidelige end os i begyndelsen af sæsonen, men der kæmpes også hårdt lige bag os, så vi må presse os selv.”

Kimi Räikkönen og Michael Schumacher ved Monacas Grand Prix. Der er lidt at tale om.

”Siden starten har to teams været foran de andre, og jeg tror at det vil fortsætte sådan et stykke tid, men som jeg har sagt før, så er der andre lige bag os, som arbejder hårdt, og jeg er sikker på, at vi kan gøre yderligere fremskridt. Men det skal være mere end de andre,” slutter Jean Todt.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER