• Forside

Ferrari havde det svært i tagrenden

Gaderne i Monaco har mange navne. Uanset hvilket navn man giver gaderne i år, så var det ikke Ferrari, der satte deres præg på løbet i år. Dertil var McLaren for suveræne, og Ferrari for langt nede. Det blev dog til point for begge kørere.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 27/5 2007 klokken 21:05

Felipe Massa startede fra plads 3 og sluttede på samme plads efter et løb, hvor han i starten kunne skygge Lewis Hamilton, men ret hurtigt mistede pusten. Plads 3 var det bedste, som Ferrari kunne håbe sagde Felipe.

”Jeg tror det var det bedste resultat vi kunne håbe på i dag, set i forhold til vores nærmeste konkurrenters pace. Efter halvdelen af løbet fokuserede jeg mere på mit eget løb og få bilen sikkert hjem. Disse seks point er meget vigtige. Mesterskabet er stadig åbent og der er stadig lang vej endnu.”

Felipe Massa i de smalle Monaco gader

”Vi prøvede at se om vi kunne ændre situationen ved at bruge super-soft dæk i det andet stint, men det gjorde ikke nogen forskel. Største problem i dag var trafikken. Jeg mistede en masse tid bag backmarkers, men jeg tror ikke det havde nogen indflydelse på det endelige resultat. I dag var vi det lille team, men vi har alt hvad vi har behov for for at vinde igen, allerede fra næste løb.”

Kimi Räikkönens løb var præget af det uheldige kvalifikationsresultat. På den smalle bane var det så som så med overhalinger på banen.

”Vi vidste vi havde en stor kamp foran os, og sådan endte det også. Jeg fik en god start og kom hurtigt op på plads 12, men siden var jeg næsten hele tiden i trafik. Aldrig tæt nok på at kunne overhale. Jeg havde aldrig fri bane foran mig og det var kun takket være strategi, at jeg kunne komme i pointene, men jeg kunne ikke gøre det bedre. ”

Kimi Raïkkönen havde et forfærdeligt løb

”Det er klart, at klassementet nu er blevet mere kompliceret, men der er stadig lang vej endnu i mesterskabet og jeg er ikke typen, der giver op.”

Ferrari teamchef Jean Todt sagde.

”Som vi havde forventetville det blive et svært løb for os. På en bane, hvor overhalinger er stort set umulige så vi de fire forrest startende biler slutte i samme rækkefølge. Kimi startede langt nede kunne kun håbe på en god strategi og prøve at få et godt resultet.”

”Men efter at tilbragt det meste af tiden i trafik lykkedes det ham kun at få et point. Vi må gratulere dem, der i dag var hurtigere end os og arbejde på at blive konkurrencedygtige igen allerede ved de to løb i Canada og USA.”