• Forside

di Montezemolo lover sejr i Canada

På trods af McLaren-Mercedes' meget overbevisende præstation i weekendens Grand Prix i Monacos gader, er Ferraris præsident Luca di Montezemolo fast i blikket. Han har over for det italienske nyhedsbureau ANSA lovet sejr til Ferrari i det Canadiske Grand Prix.

Af: (@bmf1.dk) d. 30/5 2007 klokken 22:05

I en udtalelse til det italienske nyhedsbureau ANSA har Ferrari´s præsident, Luca di Montezemolo, lovet de italienske tifosi, at det legendariske bilmærke vil tage sejren i det kommende Grand Prix i Canada d. 10. juni.

"Ferrari vi vinde i Canada. Vi kommer tilbage fordi vi arbejder både nat og dag," sagde di Montezemolo til ANSA.

Den italienske præsident har i øvrigt ikke meget til overs for løbet i Monaco, som han beskriver som en farce: ”Det er ikke et løb, men et TV show.”

Grand Prix'et i det lille fyrstendømmes smalle gader, er ellers en meget populær begivenhed, men gennem de seneste år er overhalingerne blevet færre og færre. Bilerne kørte i år som perler på en snor.

Tidligere kunne vi se op til flere overhalingsforsøg ved indgangen til Mirabeau og ved udgangen af tunnelen ned mod Nouvelle chikanen. Sådan skulle det imidlertid ikke være i år og man må igen spørge sig selv, om ikke tiden er løbet fra det ellers så populære motorløb.

Skal man kigge objektivt på Ferraris chancer i Canada, må man konstatere, at de Montezemolos udtalelse ikke bare er tom snak. Grand Prix’et i Monacos gader tåler absolut ingen sammenligning med VM kalenderens øvrige baner.

Det betyder, at det seneste løb i Monaco ikke kan bruges som et retvisende parameter på det øjeblikkelige styrkeforhold mellem McLaren-Mercedes og Ferrari. Det vil derfor være mere relevant at se på løbene i Bahrain og Spanien, og her tegner der sig et helt andet billede.

Regner man lidt frem og tilbage på kvalifikations- og omgangstiderne fra de to løb, viser det, at Felipe Massa har holdt et gennemsnitlig forspring på 0,220 til den hurtigste McLaren Mercedes, som skiftevis har været ført af enten Alonso eller Hamilton.

RELATEREDE NYHEDER