• Forside

Aftenløb testet på Indianapolis

Det første konkrete skridt mod at afholde Formel 1-løb om aftenen, når det er mørkt, er blevet taget. I torsdags testede FIA flere aspekter af et aftenløb på Indianapolis Motor Speedway, hvor weekendens Formel 1 løb også afholdes.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 16/6 2007 klokken 10:06

Det er ikke bare at udskyde et løb med nogle timer for at omdanne det fra et eftermiddagsløb til et aftenløb. Dels er Formel 1-biler ikke udstyret med lygter, som man for eksempel ser det i Le Mans, der også afvikles i denne weekend, dels er der selvfølgelig nogle sikkerhedsperspektiver, og dels i en så sponsor og TV orienteret sport som Formel 1 er det nødvendigt, at kameraerne stadig kan få nogle gode billeder.

Derfor udførte FIA ifølge Autosport.com i torsdags en test på Indianapolis Motor Speedway, hvor man kunne afprøve, om det er realistisk at afholde for eksempel løbet i Singapore, når det er mørkt.

Natteløb i Houstons gader 2006

Det er ikke helt tilfældigt, at det netop er mens Formel 1-feltet er i USA, at man gennemfører testen. Både NASCAR, Indy Racing League (opkaldt efter netop Indianapolis-banen) og Champ Car har afholdt løb om aftenen, og det var lysfirmaet Musco, der har været med til at arrangere disse løb, som FIA havde bedt om at levere belysningen til testen.

Selve testen blev gennemført i Formel 1-sikkerhedsbilen og varede 30 minutter. Det er endnu ikke nogen forlydender, om testen var en succes. En del af evalueringen vil være de TV-billeder, der blev optaget. Da testen kan få indflydelse på udformningen af næste års kalender må det forventes, at der snart er nyt om resultatet af testen, og vi vil selvfølgelig bringe det, så hurtigt som muligt.