• Forside

McLaren nægter at have brugt spionmateriale

McLaren forsikrer nu Ferrari, at ingen data fra det stjålne materiale har været benyttet af det britiske team til designet af deres biler. Endvidere understreger McLaren, at ingen andre personer i temaet har modtaget italienske data.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/7 2007 klokken 23:07

Ferrari iværksatte for nogle dage siden en efterforskning af deres tidligere tekniske chef Nigel Stepney gøren og laden, og teamet mener at have beviser for, at briten har videregivet fortroligt materiale til det konkurrerende team McLaren.

Selv om McLaren ikke oplyser navne i sagen, mener flere medier, at den person som Stepney har videregivet det fortrolige materiale til, er den mangeårige ven og kollega fra tiden i Benetton og senere Ferrari, chefdesigneren Mike Coughlan.

Sidstnævnte har i længere tid været suspenderet fra McLaren efter mistanke om uregelmæssighederne og for nogle dage siden blev britens hjem ransaget af politiet.

Er dette i virkeligheden en forklædt Ferrari? Ikke ifølge McLaren. Det er dog helt sikkert, at billedet viser Lewis Hamilton ved Frankrigs Grand Prix 2007.

”Som en opfølgning på vores udtalelse d. 3. juli 2007 har McLaren nu gennemført en grundig efterforskning og kan bekræfte, at intet Ferrari-materiale har været videregivet til andre medlemmer af teamet eller inkorporeret i bilerne,” hedder det i en officiel udtalelse fra det britiske team.

”McLaren har i mellemtiden åbent fremlagt disse ting for FIA og Ferrari samt forsøgt at tage hensyn til enhver bekymring, som måtte opstå på grund af dette.”

”For at stoppe enhver spekulation, har McLaren inviteret FIA til at gennemføre en tilbundsgående undersøgelse af bilerne, for at fastslå, at teamet ikke har draget fordel af noget materiale som måtte tilhøre en konkurrent.”

Udtalelsen slutter derefter kort og præcist: ”Der vil ikke komme yderligere kommentarer.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER