• Forside

Officielt: Spyker dropper Albers

Det hollandske Spykerteam, har meddelt, at Christijan Albers ikke fortsætter. Det er den manglende betaling fra en af hans sponsorer, der har gjort udslaget.

Af: (@bmf1.dk) d. 10/7 2007 klokken 10:07

Christijan Albers Formel 1 karriere, ser nu ud til at være definitivt slut. Den hollandske kører, har ikke haft nogen god sæson, og nu tager hans arbejdsgiver konsekvensen og siger tak for denne gang.

Det er blandt andre ting den manglende betaling fra Albers´ sponsor Mingya, der har været en medvirkende årsag til kørerens exit. Pengene, omkring $1 million, skulle have været Spyker i hænde her til morgen, men det lykkedes ikke for firmaet at betale til tiden. Dette, samt Albers´ ringe præstation i sæsonen, gør at han nu er ude.

Christijan Albers er en færdig mand hos Spyker

Tidligere var Albers en klar favorit til et sæde, en hollænder i et hollandsk team, men problemer med hans manager samt andre faktorer, har gjort, at Albers har haft et særdeles hårdt år.

Men får Albers´ sæde? Christian Klien, den østrigske kører der tester for Honda for tiden, står så vidt vi er orienteret, først i køen, når Spyker skal beslutte hvem der overtager sædet. Klien er blevet set forlade Spyker-fabrikken mandag, så der kan allerede ligge en kontrakt klar.

Også den indiske kører Narain Karthikeyan, der tester for Williams, er sat i forbindelse med teamet og det samme gælder både Marcus Winkelhock og vores lille problembarn, Giedo van der Garde. Det bliver dog næppe van der Garde, da det endnu ikke er lykkedes ham at skaffe sig den eftertragtede superlicens.

Christian Klien tester Hondas RA106B model

Men hvad er der så tilbage til Christijan Albers? En mulighed kan være en tilbagevenden til DTM, hvor han i årene 2001 til 2005 var en ganske stærk konkurrent til titlen. Det blev til to samlede 2. pladser og en 3. plads dengang.

Fremtiden er usikker for Albers, i hvert fald hvis han vil fortsætte i Formel 1. Han kan ikke komme længere tilbage i feltet, så der er reelt ikke nogen hold der vil hyre ham, medmindre han kan få en plads som tester i et team. Dette er dog meget usikkert, da alle testkørerne i forvejen ikke får særlig meget tid på banen.

Der er vist kun at sige farvel for denne gang, og held og lykke med fremtiden, Christijan! Vi beder Spyker om at ringe til Kiesa.