• Forside

Felipe: En bitter smag i munden

Det så så godt ud. Pole position og en Ferrari i front det meste af løbet. Alligevel er Ferrari skuffede over dagens løb. Specielt fordi de tabte løbet med kun seks omgange tilbage.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 22/7 2007 klokken 19:07

Felipe Massa førte store dele af løbet, og efter en blændende start fra plads 3 var Felipe på andenpladsen efter det første sving. Det blev en plads bedre, da Kimi Räikkönen gik i pit efter regnvejrsdæk, og sejren så ud til at være i skabet, indtil det begyndte at regne igen sidst i løbet.

”Andenpladsen efterlod en bitter smag i munden. Jeg havde kørt et stærkt løb indtil den sidste regnbyge, men da jeg først kom på regnvejrsdæk kunne jeg med det samme mærke en vibration, der bragte bilen ud af balance.”

”Det efter jeg havde været virkelig stærk i regnen i starten af løbet. Da det var tørt kunne jeg lægge lidt afstand til Alonso fordi bilen var virkelig god. Jeg var heldig i starten fordi jeg kunne holde mig på banen, da vejret gjorde det næsten umuligt at køre, men så var jeg uheldig til sidst.”

Kort tid efter starten, så det sådan ud. Nürburgring 2007

”Men sådan er racing og jeg må bare acceptere det. Diskussionen med Fernando? Jeg var tosset, men så undskyldte han og det var det. På den positive side fik jeg hentet en del i kørermesterskabet. Sæsonen er stadig lang og vi er nødt til at være positive.”

Kimi Räikkönen var skuffet. Efter at have startet i pole og haft en hurtig bil hele dagen udgik han med et hydraulisk problem.

”Jeg er virkelig skuffet. Jeg var i en god position, lige bag Felipe og Alonso og bilen var god, så jeg var overbevist om at jeg kunne vinde. Men langsomt begyndte det hydrauliske system at svigte. Jeg mistede tid og så blev jeg nødt til at stoppe.”

”Dette slag betyder dog ikke, at jeg opgiver kampen, selvom der nu er et løb mindre. Afstanden til den førende i mesterskabet er den samme og alt kan ske i de sidste syv løb. Vi har en meget god bil, men det er klart at vi skal forbedre holdbarheden.”

Starten. Nürburgring 2007

Jean Todt var skuffet efter løbet. På banen, der nærmest har tilhørt Ferrari siden banen vendte tilbage i kalenderen i 1995 tabte Ferrari point til både Alonso og McLaren.

”Resultatet af det europæiske Grand Prix kan ikke beskrives som andet end skuffende. Vi havde en rigtig god bil, og vi startede fra første og tredjepladsen. Men vi tager hjem med otte point takket være Felipes andenplads. Det er stadig langt vej endnu i sæsonen og alt kan ske med syv løb tilbage.”