• Forside

Jeg kunne smage champagnen

Gårsdagens våde løb på Nürburgring i Eifel bjergene var ved at ende som det canadiske Grand Prix. Ikke med det store uheld, men fordi Alexander Wurz var lige ved at ende på podiet igen. Nico Rosbergs løb sluttede, før det rigtig kom i gang.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 23/7 2007 klokken 10:07

Alexander Wurz sagde efter løbet, at han næsten kunne smage champagnen.

”Jeg kunne næsten smage champagne i dag! Jeg er meget glad for plads fire og en del point. Det var et hårdt løb, og jeg måtte bruge hjernen meget og presse på de rigtige tidspunkter. Det hårdeste var at bevare overblikket for i sådan en situation er det nemt at lade sig rive med. Jeg måtte koncentrere mig for at få bilen hjem.”

”Min bil var god i dag. Specielt på de sidste omgange, hvor jeg lagde pres på Mark Webber fordi jeg så han skøjtede en del rundt og jeg håbede han ville lave en fejltagelse. Han lavede en lille en til sidst i løbet, men der var ikke tid til at lave et ordentligt angreb, og mit fokus lå på at tage point til teamet. Man vil sige, at det at slutte 0.2 sekunder efter podiet er frustrerende, men jeg er glad for fjerdepladsen.”

Heikki Kovalainen og Alex Wurz kæmpede ligesom i Montreal og endnu engang var det Wurz, der sluttede bedst

Nico Rosberg endte samme sted som de to Toro Rosso biler i sandfanget i første sving på anden omgang. Med en stallet motor var Nicos løb slut før det rigtig kom i gang.

”Formationsomgange var meget svær på grund af de hårde dæk. Det var svært at varme dem op og jeg havde flere problemer end bilerne omkring mig. Vi vidste regnen ville komme, og vi gik i pit på det rigtige tidspunkt, men vi havde ikke forventet den mængde vand, så vi satte intermediates og ikke rigtige regnvejrsdæk på.

"Da jeg kom tilbage på banen, kom der gule flag i det første sving. Jeg sænkede farten meget, men aquaplanede ind i sandfanget. I den situation kørte dækkene på toppen af vandet, så man havde ikke kontakt med vejbanen. Motoren stoppede og det var det. Det var meget skuffende. Nu ser jeg frem mod næste løb.”

Sam Michael var dog glad for dagens resultat, selv om det var ærgerligt, at det kun var en, ikke begge kørere, der scorede point.

”Et godt resultat igen til Alex. Det viser tydeligt, at under svære situationer, lignende dem i Montreal, så formår han at holde hovedet koldt og træffe de rigtige beslutninger. Han nåede næsten podiet i dag, men sådan skulle det ikke gå.

"Det var fantastisk kørsel og godt for teamet, da det fasttømrer vores position i mesterskabet. Nicos løb var hurtigt ovre. Bortset fra at skulle træffe nogle hurtige strategiske beslutninger om dækvalg, havde vi ikke de store problemer i løbet.”