• Forside

Speed: Toro Rosso vil af med os

Efter søndagens vandpantomime, hvor ikke mindst Toro Rosso piloterne, Scott Speed og Vitantonio Liuzzi viste helt nye sider af deres talent, står det nu klart for kørerne, at STR søger en mulighed for at smide dem på porten.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/7 2007 klokken 23:07

Det var aldrig gået i hovedstadens busselskaber eller for den sags skyld hos samme i Århus.

At motivation, personalepleje og etik ikke just er Formel 1 chefernes stærkeste kompetence er tydeligt fremgået efter de seneste dages uro hos Toro Rosso. Teamledelsen har udmærket sig som et skoleeksempel på dårlig intern management og medarbejderpleje.

Scott Speed, Formel 1 griddens eneste amerikanske kører, udtaler nu, at han udmærket er klar over Toro Rossos dagsorden: Diverse pressemeddelelser taler sit eget tydelige sprog. Teamet vil af med ham og Tonio Liuzzi hurtigst muligt.

Scott Speed og Vitantonio Liuzzi er ikke glade. De har læst skriften på væggen.

”Man skal ikke være raketvidenskabsmand for at tyde pressemeddelelserne og forstå, at Franz (Tost, STR’s teamchef) og Gerhard Berger (medejer) skubber på for at blive af med mig og Tonio,” udtaler Speed til Speed TV (og nej, stationen ejes ikke af Speed…).

Nu skal det tilføjes, at de to piloter måske ikke udstillede deres talenter i det bedste skær, da de på meget spektakulær vis udgik i startfasen af det kaotiske løb på Nürburgring i søndags. Retfærdigvis skal det nævnes, at Hamilton, Sutil, Button og Rosberg også gav deres bidrag til underholdningen.

Scott Speeds bil efter løbet i Canada 2007. Her gik det ikke så godt.

Som en motiverende gestus til sine kørere, eller måske for at vise, hvor meget han holder af dem, udtalte Gerhard Berger i fredags (inden løbet vel at mærke), at Toro Rosso havde en option i 2008 på den tredobbelte Champ Car mester, Sebastien Bourdais, og nævnte ved samme lejlighed også lige Sebastian Vettel., BMW’s nuværende reservekører, som en mulighed.

”Nu er mine kære drenge ligesom motiverede til at yde deres bedste,” tænkte Berger måske.

På den baggrund er der sikkert ikke helt uden grund, når Speed, inden Europas Grand Prix udtalte, at han mangler support hos STR.

”Gerhard og Franz har deres egne ideer til, hvad de ønsker at gøre i fremtiden, og de handler tydeligvis derefter,” udtalte Speed. ”Men det har intet at gøre med mine præstationer på banen, det er helt sikkert.”

”Det er tydeligt, at Tonio og jeg kun får meget lidt support.”

”Sådan har det været de seneste to år, men nu er det blevet meget værre,” tilføjede den 24-årige amerikaner. ”På et tidspunkt sagde jeg ’det er lige meget. Om jeg ikke er i F1 næste år eller i et andet team – det er i orden med mig’.”

STR-racerne har haft adskillige, tekniske problemer i år, men det tæller ikke, når kassen gøres op. Spørg vores egen Jan Magnussen om det.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER