• Forside

Krig imellem Toro Rosso og Red Bull

Det fyger med beskyldninger imellem Toro Rosso og sponsor/medejer Red Bull i disse dage. Scott Speeds forestående fyring har afsløret stor uenighed imellem ledelsen i de to teams.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 25/7 2007 klokken 13:07

Toro Rosso har Red Bull som medejer, sponsor og teknisk support, men de seneste dages voldsomme skænderier hos STR, i kølvandet af vandpoloen på Nürburgring, har afsløret store sprækker i samarbejdet.

Uenigheden opstår på grund af kørersammensætningen, hvor STR’s daglige ledelse bestående af Gerhard Berger og Franz Tost, mildt sagt er temmelig utilfredse med kørerne Vitantonio Liuzzi og Scott Speed.

Statistikken viser i forvejen adskillige påkørsler og kørerfejl, men da begge kørere i elegant stil gled af banen på første omgang af Europas Grand Prix, var bunden nået for STR’s ledelse.

Denne situation var den berømte dråbe for Gerhard Berger. Scott Speed gled ikke blot af banen men også helt ud af Formel 1, den dag på Nürburgring.

Kørerfejl eller ej. Red Bulls Dr. Helmut Marko forsvarer indædt kørerne, og udtrykker samtidig kritik af STR’s ledelse – og angriber dermed direkte Berger og Tost.

”Kørerne er ikke så dårlige,” siger Marko, som tilfældigvis selv har udviklet og senere anbefalet Speed og Liuzzi til Toro Rosso.

”Det er ganske enkelt bare meget vanskeligt for dem, hvis der ingen hjælp kommer fra ledelsen,” fortæller han til bladet ’Sport Bild’.

Gerhard Berger, der som Dr. Marko også selv tidligere er har været Formel 1 kører, svarer igen på kritikken i en temmelig spydig form.

Vitantonio Liuzzi og Scott Speed på vej ud til de første jobsamtaler.

”Prøv lige at betragte de kørere, som Dr. Marko har anbefalet os som fremtidens mestre! Og se så lige engang på, hvem han mente ikke passende til os – Kimi Räikkönen og Nico Rosberg. Det siger alt, mener jeg.”

Og så gi’r Berger den lige gas til sidst: ”Jeg har aldrig tidligere oplevet et par kørere som vores.”

Og her mener han det sikkert ikke positivt.

Med den sidste kommentar refererer Berger til 2000, hvor Red Bull ophævede samarbejdet med Sauber Racing, da den daværende ejer, Peter Sauber, insisterede på at en vis rookie, Kimi Räikkönen skulle erstatte Enrique Bernoldi.

Læs dramaføljetonen ved at følge nedenstående links.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER