• Forside

Spykers B model ikke med i Tyrkiet

Det var ventet, at Spyker ville debutere deres B model denne weekend. Bilen som skulle lukke hullet til de nærmeste teams med mindst et halvt sekund står stadig i Spykers container. Grunden. Bilen har ikke klaret alle FIA’s sikkerhedstest.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 24/8 2007 klokken 08:08

Den længe ventede Spyker F8-VII B model, der skulle debutere denne weekend i Tyrkiet er på grund af en enkelt mislykket sikkerhedstest sat på stand-by indtil det italienske Grand Prix om to uger. Til den tid håber Mike Gascoyne, at bilen har klaret alle test.

Adrian Sutil havde ellers tidligere på ugen shakedown testet B modellen på det korte Silverstone layout, men det var ikke blevet til så mange informationer, da vejret havde været af den værste slags, og Adrian havde kørt med forsigtighed for ikke at sætte bilen i væggen.

Adrian Sutil slipper snart for den langsomme F8-VII, men må vente to uger endnu på at prøve den i en Grand Prix weekend

Mike Gascoyne, Teknisk chef hos Spyker siger om den forsinkede debut

”Det er naturligvis meget skuffende at udskyde debuten, specielt når man tænker på det hårde arbejde alle på fabrikken og teamet har lagt i den. Uheldigvis erfarede vi en fejl ved testen af bilens bagende (rear crash test), sandsynligvis på grund af den gruppe materialer vi havde brugt.”

”Uheldigvis var alle tilgængelige elementer vi kunne have testet fra den samme gruppe og de modifikationer vi prøvede var ikke ordentligt. Disse test er meget regelrette og svære at bestå, men vi havde ikke forventet et problem i strukturen, da det er den samme struktur som A modellen.”

Mike Gascoyne, teknisk chef hos Spyker er skuffet over B modellen ikke debuterer denne weekend

”Vi er sikre på, at vi har forstået problemet og skulle kunne gennemføre testen næste uge. Vi vil nu koncentrere os om at gøre det bedste denne weekend. Da vi erfarede vi havde et problem medbragte vi to A modeller ligesåvel to B modeller, så det har ikke været noget problem for os at skifte tilbage, men det er skuffende ikke at få den performance forbedring vi havde forventet.”

”Lidt positivt er der. Vi vil nu være i stand til at teste bilen ved testen op til det italienske Grand Prix på Monza næste uge, hvilket skulle hjælpe os senere.”

Vi husker vel alle problemerne for McLaren i 2003 med at få deres MP 4-18 model igennem de strenge sikkerhedstest. Derfor er det lidt ærgerligt, at vi ikke får Spykers B model at se denne weekend, men sikkerheden kommer jo først frem for alt.