• Forside

Spyker ude af Formel 1

Det ser nu ud til, at rygterne talte sandt. Efter godt et år i motorsportens kongeklasse, må Spyker F1 nu dreje nøglen om og sælge teamet. Køberne er Michiel Mol og en hovedrig indisk forretningsmand.

Af: (@bmf1.dk) d. 1/9 2007 klokken 15:09

Lige da det så aller sortest ud, bliver Spyker reddet på målstregen. Igen, kunne man sige, for det er langt fra første gang det sker. Spyker købte Midland-teamet, som det hed, og før det var navnet Jordan.

Det er efter sigende Michiel Mol og den styrtende rige indiske forretningsmand Vijay Mallya, som har slået pjalterne sammen i et forsøg på at redde teamet fra den nærstående konkurs.

Tilbuddet lyder på €80 millioner, eller godt 600 millioner gode danske kroner. BMF1 erfarer, at tilbuddet er accepteret af bestyrelsen bag Spyker Cars og fuld ekslusivitet er blevet givet til konsortiet Orange India Holding Sarl, som vil overtage de daglige rutiner.

Billede fra Ungarns GP 2006, hvor bilen hed Midland F1.

Dermed forsvinder navnet Spyker fra Formel 1, efter kun lige godt et år i sporten. I stedet for kan man så fiske efter et alternativ, og mange tror det kommer til at hedde Kingfisher F1, som er navnet på Mallya´s luftfartsselskab, stiftet i 2005. Kingfisher sponsorerer Toyota F1-teamet.

Derudover er Mallya bestyrelseformand i United Breweries Group, som er verdens andet største bryggeri

Hvis man synes at navnet Michiel Mol lyder meget bekendt, så er den god nok. Han står som teamchef bag Spyker idag, men det er Mol´s investeringsfirma Strongwind, samt Watson Limited, ejet af Mallya, der altså kommer til at stå med ejerskabet.

Michiel Mol vil sandsynligvis stadig stå som teamchef og man regner med at medarbejder-staben vil fortsætte uændret. Først skal aftalen lige gøres officiel på den hollandske børs og man regner med at de første $100 millioner vil falde i form af aktier. Resten, en god halv milliard kroner, i kontanter.

Adrian Sutil i sin Spyker, lige før det Tyrkiske GP starter. 2007

Pengene for købet går til Spyker, minus den gæld teamet har oparbejdet gennem de sidste 1½ år, heriblandt omkring $15 til Midland Group, og yderligere $23 som vi ikke har flere oplysninger om på nuværende tidspunkt.

Dermed ser det altså ud til at Spyker for alvor er historie. Spørgsmålet er så, om det nye team, Kingfisher F1 eler hvad navnet nu bliver, kan gøre det bedre. Vi krydser fingre og ønsker held og lykke herfra.