• Forside

Kinas Grand Prix: Opvarmning

Tiden nærmer sig for årets næstsidste løb, og det er ikke utænkelig, at årets verdensmester kan kåres om nogle timer. Læs her lidt om, hvad der er sket indtil nu i denne weekend og hvad vejrudsigten siger om muligheden for regn.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 7/10 2007 klokken 07:10

Lewis Hamilton (McLaren), der fører verdensmesterskabet og som kan sikre sig titlen i dag, starter i pole position og har derfor alle muligheder for at lukke og slukke. Inden han kørte sin pole-omgang var der dog ikke noget, der tydede på, at han skulle starte i den position.

I alle tre træninger og i de to første afdelinger af kvalifikationen var det Kimi Räikkönen (Ferrari), der var hurtigst, og i kvalifikationen var det med en pæn margin ned til sin holdkammerat Felipe Massa. Ydermere virkede det som om, Hamilton heller ikke havde fordelen i forhold til Fernando Alonso (McLaren).

Dermed kan det tyde på, at Hamilton ikke har lige så meget brændstof om bord som de tre andre primære konkurrenter til sejren. Specielt vil det ikke overraske undertegnede, hvis Ferrari-kørerne vil være i stand til at blive ude nogle omgange længere end McLaren. Det sagt, kan det selvfølgelig også være, at det lykkedes Hamilton at få det hele til at passe på det rigtige tidspunkt.

Et andet stort spørgsmål er, hvordan vejret bliver. Vejrudsigten har hele tiden sagt regn, og det gør den også ifølge weather.msn.com her en halv time før løbsstarten. Der nævnes, at der vil blive regn med 95% sandsynlighed.

Bortset fra Q3 i kvalifikationen har Kimi Räikkönen været hurtigst hele weekenden.

Det kan også have haft betydning for, hvordan holdene satsede i kvalifikationen. Nogle af kørerne kan således have haft deres bil sat op til, at det vil blive regnvejr under løbet, mens andre kan have satset på en tørvejrsopsætning. Specielt BMW Sauber og Renault har været nævnt som hold, der har satset på en regnvejrsopsætning, hvilket også kan forklare deres ikke så gode resultater i kvalifikationen.

Sebastian Vettel (Toro Rosso), som for et par dage siden slap for at blive straffet for sin påkørsel af Mark Webber (Red Bull) under Japans Grand Prix, har til gengæld fået en anden straf. Under kvalifikationen blokerede han for Renaults Heikki Kovalainen, og derfor er han blevet rykket fem pladser tilbage på gridden. Du kan se hele startgridden her.

Vi vender tilbage om lidt med vores dækning af løbet, hvor vi vil komme med løbende opdateringer efterhånden som løbet skrider frem.