• Forside

Internettet kostede VM

Var det Ferrari der vandt kørernes VM eller var det McLaren, der smed kørernes VM væk. Umiddelbart det sidste efter Lewis Hamilton tabte første matchbold i Kina, og siden anden matchbold i Brasilien. I virkeligheden var det internettet, der kostede McLaren VM.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 23/10 2007 klokken 14:10

Kan man bebrejde internettet for de fejl man laver i Formel 1. Umiddelbart vil man sige nej, men McLarens Ron Dennis siger, at den hurtige informationsudveksling via internettet lagde så stort et pres på McLaren, at de endte med at knække under det.

Den italienske avis La Gazzetta dello Sport drillede Ron Dennis ved at poste et citat, som Ron Dennis efter sigende skulle have sagt.

”Giv internettet skylden.”

Var internettets mangledende censur og redigering skyld i, at denne mand ikke vandt VM?

Ron Dennis skulle angiveligt have sagt

”Internettet er en uredigeret kilde af information, der kan være det rene nonsens. Jeg har sagt det før og jeg vil fortsat sige det. Jeg er ikke kritisk overfor medierne, men det er en svær situation, når man bruger en masse tid på at modbevise usandheder og rette ukorrekte informationer.”

“Det har lagt et ekstra pres på teamet, men jeg synes teamet har været i stand til at tackle det godt gennem hele året.”


Det er da heller ikke nemt, når nationale og internationale medier skriver alt lige fra sandheder og løgne til teorier og rygter hver gang man siger noget. Overdrevne analyser af situationer man ikke kender ordentligt til postet på internettet og læst af mange tusinde mennesker, specielt på de engelsk skrevne medier.

Det tager jo trods alt kun ganske få minutter at have både billeder og tekst på internettet uanset hvor i verden man befinder sig. Mon presset på McLaren bliver mindre i 2008 efter de smed kørertitlen væk i år?