• Forside

Honda tester GP2 kørere

Jenson Button og Rubens Barrichello holder ikke for evigt. Rubens Barrichello er feltets mest rutinerede kører, mens Jenson Button snart må være træt af at slutte i den kedelige ende af feltet. Derfor tester Honda Racing F1 lige nu et par hurtige GP2 kørere.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 30/10 2007 klokken 11:10

Når vintersæsonens første Formel 1 test starter på Circuit de Catalunya den 13. november, vil Honda bruge tredagstesten til at teste tre af de spændende GP2 kørere. Mike Conway, GP2 holdkammeraten Luca Filippi og iSports Andreas Zuber.

Mike Conway blev i 2007 optaget i Honda Young Driver Programme. Han vandt det britiske F3 mesterskab i 2006 foran Bruno Senna, og kørte i år for Super Nova i GP2 serien. Det team som Christian Bakkerud håber på at få en chance hos i 2008.

Mike Conways hjelm

Luca Filippi, skrev vi tidligere i år, var på vej til Ferrari som ny testkører. Det er da heller ikke utænkeligt, at Luca Filippi kan blive testkører for Ferrari og måske ende som Grand Prix kører. Han er italiener, han ser godt ud (giver altid lidt ekstra hos det kvindelige køn), han har gjort det ganske fornuftigt i GP2 i år. Men et løbssæde trækker mere end et testsæde.

Sidst er der østrigske Andreas Zuber. Han har de sidste to år gjort det ganske glimrende i GP2. I år som holdkammerat til GP2 mester Timo Glock. Alle tre kørere som fortjener en chance i Formel 1. Men med Hondas test af de tre GP2 kørere ser amerikanske Marco Andrettis chancer om at komme i Formel 1 noget mere triste ud.

Andreas Zuber

Marco Andretti testede et par gange for Honda Racing F1 sidste år, men hans 2007 sæson har mildest talt været problematisk. På de racerbaner, som han skulle brillere på i USA har han haft problemer. Så det ser ret sort ud for køreren med det berømte efternavn.

Ron Meadows, Honda Racing F1’s sportsdirektør og ansvarlig for HYD programmet siger

”Honda er fokuseret på at udvikle lovende unge talenter indenfor motorsport og vi vil kigge nærmere på disse tre kørere, der har gjort det godt i GP2 i år. Vi vil evaluere deres potentiale til at hjælpe Honda i fremtiden ved tests.”

Vi er nok mange, der lider af Formel 1 traume.Flere uger uden Formel 1 biler på banen tager hårdt på os alle sammen.