• Forside

McLaren advokat vil have titlen

Der hersker ingen tvivl. Hvis BMW og Williams har brudt reglerne, så skal de diskvalificeres og deres point fratages dem. Dermed bliver Lewis Hamilton verdensmester. Det handler om principper. Ikke om VM. Det siger McLarens ledende advokat Ian Mill.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 15/11 2007 klokken 20:11

Det er rent principielt. Hvis man har brudt reglerne, skal man straffes, og hvis det betyder at en kører bliver diskvalificeret, så må det betyde, at en anden kører rykker op i pointene. Så i morgen vil Lewis Hamilton derfor blive erklæret for ny verdensmester.

Overfor de fire dommere, der skal tage stilling til denne appel udtalte Ian Mill:

”Det er principelt. Hvis der var et brud, så var det performanceforbedrende. Sanktionen mod dette må være diskvalifikation. Jeg ønsker at I kigger på dette som var det foregået på et hvilket som helst andet tidspunkt i sæsonen.”

“Når der tidligere har været diskvalifikationer, så har man rettet på klassementet. Alt hvad vi ønsker er, at man vil gøre det samme, som man normalt gør. Det må være korrekt, at hvis en kører diskvalificeres, så mister han sine point.”

Det er svært at argumentere imod dette, så spørgsmålet er, hvad konsekvensen af denne sag bliver. Uanset hvad Max Mosley eller Bernie Ecclestone har sagt, så bør Lewis Hamilton i tilfælde af diskvalifikation af de fire implicerede biler rykkes tilsvarende op i resultatlisten. At vi så får en verdensmester, der i manges øjne vil være kommet uærligt til mesterskabet, må vi så tage med.

Kimi Räikkönen vil, uanset hvad, være den moralske verdensmester, men det vil han vist i bogstaveligste talt sk... på. Der er kun en officiel verdensmester, og det er ham, som man i årene fremover kan læse om i historiebøgerne.

Hele denne sag er utrolig pinlig. Et mesterskab, der først afgøres næsten fire uger efter sæsonafslutningen. Det lugter mest af, at FIA havde håbet på at kunne lave en studehandel med McLaren for ikke at få ændret udfaldet af VM. Noget som en lempelse af bøden på de $100 mio, måske kunne have hjulpet med.

Martin Whitmarsh fra McLaren har flere gange udtalt, at det ikke handler om at få VM ved en skrivebordsafgørelse, men derimod om de brasilianske stewards beslutning.

Men den tror vi ikke helt på, selvom Martin Whitmarsh med næsten glorie over hovedet siger: “Som alle sande motorsportselskere ønsker vi ikke at se kørernes verdensmesterskab afgjort i retten.”

Høringen foregik på advokatkontoret Sidley Austin LLP i London. Det forventes, at afgørelsen vil komme i morgen fredag. Vi kan desværre ikke vise billeder fra høringen, men der findes billeder på 'autosports' hjemmeside.

Der var repræsentanter fra McLaren, BMW, Williams og Ferrari til stede.

RELATEREDE NYHEDER