• Forside

Flere klager over McLarens ECU

Det lader til, at FIA har lavet en ordentlig brøler ved at udpege McLaren til at lave den fælles ECU der skal sidde i samtlige Formel 1 biler fra næste sæson. Nu klager også BMW over den første version af den nye ECU.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/11 2007 klokken 14:11

Indtil nu, har det været Renault der har været det hold der har langet mest ud efter McLarens ECU, men efter holdene nu er begyndt at teste for alvor med den nye styreenhed, har BMW Sauber også meldt sig blandt de klagende.

”Det er meget tydeligt, at McLaren vil have en markant fordel ved selv at have designet den nye ECU,” udtalte Bob Bell fra Renault for nylig, efter de har haft stor besværligheder med at få systemet til at makke ret.

Dr. Mario Theissen meddelte tidligere på ugen, at BMW Sauber havde indgivet en officiel klage over systemet, som fabrikken selv mener, at de ville kunne have lavet bedre.

Theissen påpeger, at produktet tydeligt ikke er designet som et standardprodukt, men som et produkt til en specifik bil.

”Hvis man bare kikker på den, er man ikke i tvivl om, at den er lavet til en specifik bil. Selve udformningen er lavet som en trekant hvilket også gælder for den tilhørende strømforsyning. Det er der ikke meget standard over,” kom det fra Theissen.

Denne iagttagelse deler Williams også med BMW. De mener dog ikke at fordelen er så udtalt som Renault antyder, men mener dog, at de også klart er overbevist om, at McLaren vil have en fordel i 2008.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.