• Forside

Jenson Button på slickdæk: Thumbs up!

Jenson Button var en af gårsdagens positive overraskelser på Jerez-banen, da han satte anden hurtigste tid. Han var bare en af mange der nød godt af at køre på slick-dæk, som vender tilbage til sporten fra 2009

Af: (@bmf1.dk) d. 5/12 2007 klokken 12:12

Jenson Button var en glad mand efter gårsdagens test på Jerez-banen i Spanien. Han og en del andre kørere, fik mulighed for at køre på slick-dæk, og Button var ovenud begejstret: "Det var sjovt. Det er første gang jeg nogensinde kører med slicks på en F1 bil, og den var mere forudsigelig. Man ved bedre hvor bilen kører hen."

Honda, Super Aguri og BMW Sauber benyttede dagens test, til at teste dækkene, mens Giancarlo Fisichella, der testede for Force India, også kortvarigt nød godt af den gammeldaws følelse. Hans tur endte dog lidt tidligt, da han rendte ind i problemer med et differentiale.

Jenson Button var begejstret for at køre på slicks for første gang i F1-karrieren

Det var dog ikke alle der var lige lykkedlige for at prøve slicks. Super Aguri-testkøreren James Rossiter mener, at de fordele der vil komme ved at introducere slicks, vil forsvinde i forbindelse med de nye aerodynamiske regler. Rossiter kørte nemlig med ændringer på sin bil, der vil gælde for 2009, mens resten af kørerne, testede slicks på 2008-opsætningen.

Rossiter prøvede at køre med en downforce der simulerer de nye regler fra 2009, men på almindelige dæk med riller og sagde, at bilen stort set ikke var til at køre. det var først da han fik slicks på, at de to ting passede bedre sammen.