• Forside

Fisichella vil gerne til Force India

Selvom Force India er bygget på backmarkeren Spyker, så er interessen for at køre for teamet stor. Èn af dem der gør sig forhåbninger om at få et fast sæde, er Giancarlo Fisichella. Men konkurrencen er skarp.

Af: (@bmf1.dk) d. 5/12 2007 klokken 13:12

Den italienske Formel 1 pilot, Giancarlo Fisichella, er efterhånden ved at komme op i årene og selvom mange mener han er gået over sidste holdbarhedsdato, så gør han selv hvad han kan for at bevise, at han stadig hører til i Formel 1.

Onsdag testede den snart 35-årige kører for Force India på Jerez-banen, og selvom oplevelsen blev lidt kort da han rendte ind i tekniske problemer, så er han sikker på, at han er et godt kort.

Der er mange om buddet og kun et sæde at slås om. Adrian Sutil har kontrakt med teamet for 2008, men der er spekulationer om, at han måske kan blive solgt videre til et andet team. Så dermed er der måske endda hele to sæder at slås om.

Giancarlo Fisichella, Renault R27. Fri træning Canadas GP 2007

Hvem er så kandidaterne? Ralf Schumacher gør også hvad han kan for at holde fast i en Formel 1-karriere, der de sidste tre sæsoner har måtte indse, at Toyota nok ikke var det bedste sted at udvikle sig som kører.

Så er der Christian Klien og Vitantonio Liuzzi, som også gerne vil have en chance hos det nye team

Selvom Fisichella er klar over, at han sandsynligvis vil køre bagerst i feltet i 2008, så fejler motivationen ikke noget.

"Min motivation er kærligheden til sporten, og det faktum, at jeg stadig føler jeg har den rette tilgang," siger Fisichella. "Jeg er overbvist om, at jeg stadig kan give en masse til hvilket som helst team."

"Når vi taler om Force India, så er projektet der er vist mig, et meget interessant et. Der vil være flere penge til rådighed, sammenlignet med sidste år (da teamet hed Spyker, red.), så der er en del indikationer der fortæller mig, at hvis jeg kører for Force India for 2008, så kan jeg hjælpe teamet med at vokse en hel del."

Giancarlo Fisichella gør sig klar til at teste for Force India. 4. december 2007. Jerez i Spanien

"Selvfølgelig forventer vi ikke at vinde eller kæmpe mod de bedste teams, men vi tror vi kan komme med nogle interessante resultater, når omstædnigheder er på vores side," siger Fisichella.

Italieneren mener ikke, at man skal udelukke endnu et år hos Renault, selvom chancerne er små. Hvis det lykkedes Flavio Briatore og Fernando Alonso at nå enighed omkring længden på spanierens kontrakt, vil der ikke være plads til Fisichella. Men der gør ikke så meget, mener han.

For Fisichella mener, at hans erfaring med at køre uden elektroniske hjælpemidler og uden traction control vil være en fordel.

"Jeg tror, at med de nye regler, uden elektroniske hjælpemidler, så kan jeg gøre en forskel. Måske nogen har lavet en fejl, nogle teams har andre ideer for andre kørere, men jeg er overbevist om, at jeg har en plads i Formel 1," slutter Fisichella.