• Forside

Gascoyne: Ralfs vennetjeneste er noget sludder

Force India´s tekniske chef, Mike Gascoyne, afviser, at Ralf Schumacher´s test for teamet, blot var en tjeneste overfor teamejeren Vijay Mallya. Han er med i kapløbet, siger Gascoyne

Af: (@bmf1.dk) d. 9/12 2007 klokken 13:12

Umiddelbart før Ralf Schumacher satte torsdagens absolut langsommeste tid på Jerez, insisterede tyskeren til det sidste på, at han blot testede den rød-hvide-og-guld bemalede Force India racer, som en vennetjeneste overfor ejeren, den indiske mangemilliardær Vijay Mallya, der for nylig har overtaget styringen.

Mike Gascoyne er citeret i Daily Mail for at sige til Giancarlo Fisichella, der også testede for teamet: "Jeg tror ikke de er her, for at være venlige mod os. De ønsker at være involveret i teamet. Men at deltage i vintertest, er ikke særlig glamourøst, så vi ønskede nogen som havde ønsket og engagementet."

Gascoyne siger, at både Schumacher og Fisichella er blandt de kørere der kan få et sæde hos teamet, selvom der er yngre kræfter, som lige så gerne vil se en fremtid i Formel 1, starte i det indisk-ejede team.

Ralf Schumacher i Force India cockpittet

"De yngre drenge vil sætte sig ned i bilerne gratis og køre til grænsen. Men kan de konkurrere på samme niveau? Når man har vundet løb, som Ralf og Fisi har, har man bevist sit værd," siger Gascoyne, og fortsætter:

"Der kan være tale om en mellemting mellem ungdommelig overflod og erfaring."

Vijay Mallya har annonceret, at han vil finde ud af sin kører-lineup til 2008, før jul. "Men der bliver ingen officiel afsløring, før efter nytår," siger han.

"Jeg bliver nødt til at balancere talent med erfaring, og jeg må vide hvordan ingeniørerne reagerer på kørernes feedback," slutter Mallya.

Så selvom Ralf Schumacher har nedspillet sin test for teamet og tilsyneladende tager det faktum, at han ikke har et sæde til næste år meget roligt, så kan dette meget vel være tyskerens sidste chance i Formel 1.

Som sagt må vi vente til vi er inde i det nye år, før vi får den endelige line-up.